Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Ny som chef – utbildning

När du är ny som chef möter du nya utmaningar och förutsättningar. Genom chefsnätverket erbjuder vi en tvådagarskurs som ger dig koll på läget. Utbildningen Ny som chef ges vanligtvis en gång på våren och en gång på hösten.

Utbildningen Ny som chef ger en orientering om vad du som förstagångs­chef bör tänka på för att komma in i din roll. Utbildningen passar för dig som har arbetat något år som chef, nyligen har blivit befordrad eller funderar över om du ska ta steget.

Under kursens gång varvas föreläsningar med korta tankeväckande övningar och erfarenhetsutbyten.

Innehåll i kursen Ny som chef

  • Rollen som chef, målstyrt ledarskap och förändringsarbete
  • De viktigaste arbetsrättsliga lagarna som du behöver känna till som chef
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete, vad som förväntas av arbetsgivaren och fördelning av arbetsmiljöuppgifter (delegering).

Kostnad

  • För Vision-medlemmar: 3 495 kronor inklusive moms
  • För icke-medlemmar: 7 995 kronor inklusive moms

Anmälan till utbildningen Ny som chef

Utbildningen hålls på distans och är uppdelad på två dagar.

  • Distansutbildning 14 och 21 maj, kl 8.30-16.30. Anmäl dig 
  • Distansutbildning 10 och 17 september, 8.30-16.30. Anmäl dig 

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss