Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Konflikthantering i ledarskapet

Välkommen till ett interaktivt och praktiskt chefsseminarium som fokuserar på konflikthantering. Seminariet erbjuds både digitalt och fysiskt under sista kvartalet 2024.

Konflikter är oundvikliga i alla organisationer, men de kan också vara en källa till utveckling och lärande. Som chef har du en viktig roll i att hantera konflikter på ett konstruktivt och respektfullt sätt, samt att förebygga ohövliga och kränkande beteenden. I detta halvdagsseminarium får du kunskap och verktyg för att bli en bättre konfliktlösare och samtalspartner. Du kommer att förstå hur konflikter uppstår, vad de består av och se hur de kan hanteras.

Ur seminariets innehåll

  • Uppkomst och konsekvenser av ohövliga beteenden. Du får kunskap om vad som orsakar ohövliga beteenden, hur de påverkar individer, grupper och organisationer, samt hur du kan motverka dem genom att skapa en god arbetskultur.
  • Konflikttrappan och vikten av väl avvägd konflikthantering. Du får en modell för att analysera olika stadier av konflikter, från missförstånd till öppen fiendskap, samt hur du kan agera för att deeskalera eller lösa dem.
  • Känslors påverkan på våra beteenden. Du får insikt i hur känslor styr våra reaktioner i konfliktsituationer, samt hur du kan hantera dina egna och andras känslor på ett professionellt sätt. Du får också öva på att uttrycka dina behov och åsikter utan att anklaga eller förolämpa.
  • Hjärnans hotläge och trygghetsläge. Du får kunskap om hur hjärnan fungerar i stressade situationer, och hur du kan hjälpa dig själv och andra att komma ur ett hotläge där man är defensiv, aggressiv eller passiv, till ett trygghetsläge där man är öppen, samarbetsvillig och kreativ.
  • Samtalsteknik och uppföljning. Du får lära dig om olika typer av samtal som du kan använda för att hantera konflikter, såsom feedbacksamtal, medlingssamtal och utvecklingssamtal. Du får också råd om hur du kan följa upp konflikter och säkerställa att de inte återuppstår.

Detta seminarium är interaktivt och praktiskt inriktat, med många exempel, övningar och diskussioner. Det ger dig möjlighet att reflektera över din roll som konfliktlösare, samt att utbyta erfarenheter med andra chefer. Målet är att du ska känna dig tryggare och mer kompetent i att hantera konflikter på arbetsplatsen.

Anmäl dig till seminariet

Seminariet är kostnadsfritt. Anmälan öppnar inom kort. 

Fler chefsseminarier

Hitta kurser och aktiviteter

Om föreläsaren

Karin Ihd genomför utbildningar och föreläsningar i en rad olika teman för svenska myndigheter och nätverk samt även i svenska och utländska ledarskapsprogram. Karin har över 25 års erfarenhet av motivationsdriven verksamhet och arbete som ledare och med strategiarbete, personlig utveckling och coachning – hon är vass på att skapa högt engagemang där interaktivitet med deltagarna är en bärande grund.

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss