Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vad kostar det att vara med i Vision Chef?

De första tre månaderna är gratis, sedan betalar du en månadsavgift som är baserad på din inkomst. I runda slängar betalar du mellan 280 och 299 kronor om du tjänar över 22 000 kronor i månaden.

Fyll i din månadslön

Här är några exempel på avgifter, som gäller från 2021:

Månadslön Månadsavgift
0 kr 60 kr
15 000 kr 182 kr
22 000 kr 280 kr
23 000 kr 292 kr
23 649 kr och uppåt  299 kr

Detta är genomsnittliga avgifter, som kan variera något bland annat beroende på om du är medlem i en avdelning eller klubb.

Spara pengar genom ditt medlemskap

Glöm inte att du som är medlem också kan spara en hel del pengar genom ditt medlemskap. Vi erbjuder exempelvis riktigt bra priser på en mängd olika försäkringar via Skandia och Folksam. Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Dessutom kan du få rabatt på allt från bolån till glasögon.

Försäkringar

Inkomstförsäkring

Medlemsförmåner

Prova Vision i tre månader utan kostnad

Bli medlem i dag och pröva alla våra tjänster i tre månader utan att det kostar någonting. Du betalar bara avgiften till a-kassan, om du väljer att gå med där också.

Bli medlem i Vision

Erbjudandet om tre månader utan kostnad kan bara utnyttjas vid ett tillfälle.

Vad händer efter provperioden?

Efter tre månader övergår medlemskapet automatiskt till ett medlemskap som du betalar för, via löneavdrag eller inbetalningskort.

Vill du betala via autogiro kan du enkelt ansöka om detta via din internetbank.

  1. Logga in på din bank och välj "anmälan autogiro". Det kan se lite olika ut beroende på vilken bank du har.
  2. Sök efter Vision (bg 5475-3256) och ansök om autogiro.
  3. Fyll i uppgifter om betalarnummer (ditt personnummer) och bekräfta din autogiroanmälan.

Under 30 år? 100 kronor för hela första året

Är du under 30 år den dagen du blir medlem i Vision betalar du bar 100 kronor för hela det första året som medlem. Avgift till a-kassan tillkommer.

Erbjudandet kan bara utnyttjas vid ett tillfälle. Det kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Före detta studentmedlem? 100 kronor för hela första året

Har du varit studentmedlem i Vision? Då betalar du bar 100 kronor för hela det första året som medlem. Avgift till a-kassan tillkommer.

Erbjudandet kan bara utnyttjas vid ett tillfälle. Det kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Föräldraledig, arbetslös eller sjukskriven? 

Din medlemsavgift till Vision beror på vad du har för inkomst av lön, föräldrapenning, a-kasseersättning, sjukpenning med mer. Avgiften räknas i procent av din inkomst.

Du har rätt till minimiavgiften om du är arbetslös utan ersättning, fullgör första värnpliktstjänstgöring, gör samhällstjänst, beviljats skuldsanering eller har sjukersättning på 100 procent.

Uppdatera din inkomst när den förändras

När du får ny anställning eller ändrad inkomst, till exempel genom sjukskrivning, ska du kontakta oss så snart som möjligt för att få rätt avgift. Vi kan ändra avgiften upp till två månader retroaktivt. Vid sjukpenning kan din avgift ändras från fjärde månaden.

Kontakta Vision

Du kan även uppdatera dina uppgifter själv på Mina sidor. För vissa frågor behöver vi bekräfta din identitet med bank-id. Ha därför din enhet med bank-id tillgänglig.

Mina sidor (logga in)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss