Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Motioner till kongressen

Många spännande motioner har inkommit inför kongressen. Du kan redan nu ta del av dem. Tack till alla som bidragit med idéer och förslag för Visions nationella arbete genom inkomna motionerna!

Nu har avdelningar, klubbar, sektioner, sektionsklubbar och medlemmar inkommit med motioner till kongressen 2024. Sammanlagt har 113 motioner inkommit.

Samtliga inkomna motioner till kongressen 2024 (pdf)

I pdf:en ovan återfinns samtliga motioner som de inkommit med förslag för beslut. I samband med att färdiga kongresshandlingar med förbundsstyrelsens yttrande publiceras, kan det komma att ske vissa redaktionella ändringar gällande språk och numrering.

Alla motioner bereds av förbundsstyrelsen, som kan föreslå kongressen att bifalla motionen, avslå motionen eller att motionen anses vara besvarad. På kongressen tar sedan ombuden beslut. Förbundsstyrelsens yttranden kommer att publiceras tillsammans med övriga kongresshandlingar i slutet av juni månad.

Har du förslag eller vill påverka?

Självklart kan du fortfarande skicka motioner till förbundsstyrelsen om du vill påverka Vision nationellt i frågor såsom lön, avtal, arbetsmiljö, arbetstidsfrågor, rekrytering eller utbildning. Förbundsstyrelsen träffas i regel varje månad under året och motionerna behandlas löpande.

Om din motion handlar om hur du vill att Vision ska arbeta lokalt kan du istället skicka till din klubb eller avdelnings årsmöte.

Skriv en motion

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss