Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Två kvinnor diskuterar framför en whiteboard.

Lokalt arbete – bättre villkor på din arbetsplats

Det är din avdelning, klubb eller sektion som arbetar med att påverka villkoren lokalt på din arbetsplats. På många av arbetsplatserna där Vision har medlemmar finns det också ombud. Välkommen att vara med och påverka, på det sätt som passar dig.

Påverka lokalt på arbetsplatsen

Som medlem i Vision finns det sätt att påverka arbetsmiljöarbetet direkt på din arbetsplats.

 • Arbetsplatsträffar. På arbetsplatsträffen diskuterar och beslutar medarbetare och chefen gemensamt om frågor som rör arbetsplatsen och den löpande verksamheten. Använd ert fackliga medlemskap för att komma med förslag som kan förbättra!

  Arbetsplatsträff
 • Intresseförhandlingar och lokala kollektivavtal. Genom intresseförhandlingar och lokala kollektivavtal kan du och dina kollegor förhandla om bättre anställningsvillkor än de som finns i de centrala avtalen. Ni har möjlighet att anpassa era villkor till just er arbetsplats och vad ni tycker är viktigt. Oftast handlar lokala kollektivavtal om extra förmåner för de anställda, till exempel gällande arbetstid, friskvård eller lunchsubventioner.

  Intresseförhandling
 • Vision-ombud på arbetsplatsen. På många arbetsplatser finns Vision-ombud. Ombudens roll är att lyssna på vad som kan och behöver förbättras och förändras på den enskilda arbetsplatsen.

  Bli Vision-ombud

Vad gör en avdelning eller klubb?

Avdelningen eller klubben håller kontakten och sköter förhandlingar med arbetsgivaren. Det kan handla om många olika typer av förhandlingar om lön, arbetsmiljö och villkor på arbetsplatsen.

En avdelning ordnar också med facklig utbildning för medlemmar, Vision-ombud och styrelser. Är du med i en klubb är det ditt regionala center som har hand om utbildningarna.

Hitta din avdelning eller klubb

Visions center

Möten i avdelningar och klubbar

 • Medlemsmöte. På medlemsmöten är alla medlemmar välkomna för att prata om arbetsmiljö, lön eller andra aktuella frågor. Kanske tänker Visions lokala styrelse genomföra en intresseförhandling för att ni ska få ännu bättre villkor. Alla medlemmar kan komma med förslag på vad avdelningen eller klubben ska göra.
 • Höstmöte. På höstmötet beslutar avdelningar och klubbar om budget och verksamhet för kommande år. Då kan ni också fatta beslut om hur stor den lokala avgiften till avdelningen eller klubben ska vara.
 • Årsmöte. Årsmötet inträffar senast under mars månad varje år. På årsmötet går ni igenom verksamheten under året som gått. Vilka frågor har avdelningen eller klubben drivit, och vilka aktiviteter har ni ordnat? Oftast väljs också styrelsen på årsmötet.

Påverka inför årsmötet

Du som är medlem kan påverka vad som ska tas upp på årsmötet.

 • Lämna in förslag (motioner) på frågor som du tycker att avdelningen eller klubben ska jobba med. På årsmötet tar avdelningen eller klubben sedan ställning till ditt förslag.
 • Föreslå (nominera) personer som du vill ska ingå i styrelsen. Det lokala valutskottet förbereder valet av styrelse när nomineringarna har kommit in. Du kan sedan vara med i att fatta beslutet om ny styrelse på årsmötet. Utgå från vad du tycker är viktigt hos en facklig företrädare.
 • Finns det något annat som du skulle vilja göra som aktiv medlem eller förtroendevald?

Styrelsen leder det lokala arbetet

I din avdelning eller klubb finns en styrelse som leder det fackliga arbetet inom området eller på arbetsplatsen. I stora avdelningar finns ibland även underavdelningar, så kallade sektioner.

Styrelsen för avdelningen eller klubben väljs vid årsmötet. Då väljer ni också revisor och valutskott. Om ni har startat en ny avdelning eller klubb ska ni utse en interimsstyrelse – en tillfällig styrelse som leder arbetet tills den ordinarie styrelsen är vald.

Några av de fackliga uppdrag som kan finnas i en avdelnings- eller klubbstyrelse är ordförande, vice ordförande, kassör och utbildnings­ansvarig. Varje fackligt uppdrag har en uppdragshandling, det vill säga en arbetsbeskrivning av vad uppdraget innebär. Uppdrags­handlingarna finns att hämta och ladda ner här på vision.se.

Roller i lokala styrelsen

Hämta uppdragshandlingar

Lokala valutskott

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken

Berätta för oss!

Har ni fått igenom en förändring på arbetsplatsen? Berätta och inspirera andra genom Visions handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss