Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

 • Två händer håller varandra i ett hjärta. Illustration.

Solidaritetsfonden – Stöd fackliga kollegor i världen!

Visions solidaritetsfond stöttar fackförbund, fackligt aktiva och deras familjer som hamnat i svårigheter på grund av fackligt engagemang. Fonden är ett komplement till Visions övriga, mer långsiktiga internationella arbete. Solidaritetsfonden har genom åren stöttat fackförbund och fackligt aktiva över hela världen.

Ge ett bidrag till Solidaritetsfonden

Vill du bidra till Solidaritetsfonden? Så här gör du för att skänka pengar.

 • Skicka pengar via Swish till nummer 1230323840.
 • Sätt in pengar på plusgiro 56 12 12-2. Tänk på att ange ditt namn. Vill din avdelning eller klubb stödja Solidaritetsfondens insatser kan ni sätta in pengar på samma plusgiro.

Från Visions medlemmar till fackliga vänner över hela världen

De pengar som Solidaritetsfonden får in kommer från Visions medlemmar. Vissa avdelningar, klubbar och medlemmar gör regelbundna donationer, och ibland får någon en donation till solidaritetsfonden i stället för en blomma vid en uppvaktning. Ladda gärna ner ett gåvobevis.

Gåvobevis för solidaritetsfonden (pdf)

Vi har också tagit fram en så kallad bordspratare om solidaritetsfondens arbete och hur du gör för att bidra till fonden. Ladda ner den här och skriv ut i A3, vik ihop och ställ upp på till exempel fikabordet.

Bordspratare solidaritetsfonden (pdf)

Så används pengarna

Solidaritetsfondens pengar används i första hand till att ge stöd åt fackliga kollegor i andra länder, som på något sätt har råkat illa ut. Fonden har exempelvis hjälpt till att återuppbygga facklig verksamhet efter jordbävningar och bidragit till rättsligt försvar när någon har blivit fängslad på grund av sitt fackliga engagemang. De senaste åren har vi bland annat stöttat fackförbund i Turkiet och Honduras.

Solidaritetsfonden har ibland även stöttat en mer strategisk facklig kamp, som en rekryterings­kampanj bland sjukhusanställda i Filippinerna eller för att få omvärlden att agera för bättre fackliga rättigheter i Guatemala.

Många gånger görs donationerna i samarbete med vår internationella fackliga organisation Public Services International (PSI). Det är ofta genom PSI som vi blir uppmärksammade på ett behov, och det är ofta PSI som hjälper till att förmedla pengarna.

Public Services Internationals webbplats (world-psi.org)

In- och utbetalningar till Solidaritetsfonden

Nedan samlar vi in- och utbetalningar som skett under åren med start från 2023.

2023

Belopp in till fonden under 2023

Totalt har 207 873 kronor betalats in till Solidaritetsfonden under perioden 1 januari 2023 - 31 december 2023. Solidaritetsfondens saldo den 31 december 2023 var 550 006 kronor av vilka 130 710 kronor är öronmärkta för Ukraina.

Sammanlagt gjordes 63 inbetalningar till fonden under 2023, 7 av dessa var på 10 000 kronor eller mer.

Utbetalade belopp och ändamål

Vision har under 2023 gjort flera utbetalningar från Solidaritetsfonden. Sammanlagt har 392 513 kronor betalats ut. Av dessa har 267 306 kronor gått till Ukraina, till Trade Union Lifeline, en hjälporganisation i Ukraina som använder sig av existerande fackliga nätverk för att köpa in och distribuera mat och förnödenheter till utsatta människor i Ukraina.

I februari 2023 drabbades Turkiet av en stor jordbävning med omfattande förödelse. Många medlemmar i Visions turkiska systerförbund var involverade i livsviktiga räddningsoperationer på plats. Vision gjorde en utbetalning på 50 000 kronor till lokala systerförbund i februari.

Beslutet att stödja fackförbunden i Kenya för en kampanj kring rätten till kollektivavtal togs i november 2023, men utbetalningen gjordes först i början av 2024. Eftersom de flesta utbetalningar beslutats och genomförts i euro är summorna i svenska kronor ojämna i dessa fall.

Utbetalningar under 2023

 • 20 januari: 53 086 kronor till fackliga hjälporganisationen Trade Union Lifeline Alliance, Ukraina.
 • 15 februari: 25 000 kronor till turkiska fackförbundet KESKs krisverksamhet till stöd för jordbävningsdrabbade.
 • 20 februari: 25 207 kronor till turkiska fackförbundet Genel-Is krisverksamhet till stöd för jordbävningsdrabbade.
 • 20 april: 53 856 kronor till Trade Union Lifeline Alliance, Ukraina
 • 1 juni: 53 252 kronor till Trade Union Lifeline Alliance, Ukraina
 • 22 juni: 53 862 kronor till Trade Union Lifeline Alliance, Ukraina
 • 1 augusti: 53 248 kronor till Trade Union Lifeline Alliance, Ukraina
 • 27 november: Beslut om 75 000 kr till Kenya

 

Läs mer om utbetalning till Ukraina

Läs mer om utbetalning till Turkiet

Läs mer om utbetalning till Kenya

Har du gjort skillnad?

Inspirera andra genom att registrera klimataktiviteter på din arbetsplats i vår handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Vill du bli klimatombud?

Vill du engagera dig för klimatet på din arbetsplats? Läs mer om uppdraget som klimatombud – en ny facklig roll för att ta vara på idéer och sprida kunskaper om miljöfrågor på arbetsplatsen.

Klimatombud

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss