Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Utbetalning för Gaza från Solidaritetsfonden

2024-05-06

Vision har beslutat att betala 75 000 kronor från Solidaritetsfonden som stöd till Public Services Internationals (PSI) solidaritetsfond för Gaza.

PSI har drivit projekt i Gaza för att stärka medlemsantalet och kvinnligt ledarskap i fackföreningsrörelsen och har varit i kontakt med sina tre medlemsförbund under hela kriget. 

Rådande omständigheter försvårar att skicka pengar eller förnödenheter till dessa fackföreningar och anslutna arbetare i Gaza. Men tiden kommer när hjälp kan ges och återuppbyggnaden måste påbörjas. Innan detta ska medel användas för att stödja humanitära insatser i Gaza, via internationellt erkända humanitära organisationer. PSI kommer att fördela medel genom etablerade hjälporganisationer och internationella institutioner, med fokus på att säkerställa att stödet når Gazas offentliganställda där det är möjligt.

– Situationen för våra offentliganställda kollegor och medmänniskor i Gaza är fruktansvärd. Situationen måste få en politisk lösning, men vi vill via vår Solidaritetsfond även ge vårt stöd via de fackliga strukturerna. Den humanitära krisen måste få ett slut och en uppbyggnad påbörjas, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

På sikt kommer finansieringen att stödja återuppbyggnad av samhället, hjälpa till att återupprätta de tre PSI-förbunden i Gaza och Västbanken, organisera inom hälsovård, kommuner och den offentliga sektorn i allmänhet. Fokus kommer att ligga på Gazas ödelagda hälso- och räddningstjänst, inklusive mentalvårdsstöd till dessa arbetare.

PSI har tidigare genomfört många projekt för att hjälpa fackföreningar att återuppbyggas efter katastrofer och krig. De avser att bygga vidare på dessa erfarenheter för att ge långsiktigt stöd till Gazas oberoende fackföreningar och medlemmar.

Läs mer om solidaritetsfonden

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss