×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fair Union

Visions rättvisearbete, miljöarbete och internationellt solidaritetsarbete samlas under begreppet Fair Union. Vi vill ha schysta arbetsvillkor för alla, i Sverige och i hela världen. Vår styrka och storlek ger oss inflytande.

Du som är medlem i Vision stödjer olika projekt för att hjälpa våra systerfackförbund att kämpa för mänskliga rättigheter även i andra länder. Läs mer om vårt internationella arbete under sidorna Vision i världen.

Som medlem i Vision kan du ansöka om vårt internationella stipendium som ger dig möjlighet att resa ut i världen och studera facklig verksamhet ur ett internationellt perspektiv.

Visions internationella stipendium

Mindre miljö- och klimatpåverkan

Ett fair arbetsliv förutsätter en hållbar samhällsutveckling med mindre miljö- och klimatpåverkan. Ingen ska bidra till onödig miljöförstöring på jobbet.

Vision är sedan 2009 ett miljödiplomerat fackförbund. Vi strävar efter att hela tiden minska våra utsläpp, och vi kompenserar för de utsläpp vi ändå är upphov till. Vi har till exempel sett över vår elförbrukning, våra inköp, resor och placeringar. Varje år sätter vi dessutom nya miljömål.

Du kan läsa mer om vår miljödiplomering, vår klimatkompensation, vårt schysta matbord och vår hållbarhetsredovisning på våra redovisningssidor.

Årsredovisningar och hållbarhetsredovisningar

Börja lokalt

Kommuner och regioner köper varor och tjänster för hundratals miljarder kronor varje år. Varje upphandling är ett tillfälle att uppmuntra schysta arbetsvillkor. När arbetsgivarna köper varor och tjänster för skattepengar vill Vision att de som gör jobbet ska ha schysta villkor. Det gäller lön och arbetsmiljö på fabrikerna utomlands, men också när offentlig verksamhet upphandlas och drivs privat på hemmaplan. Schyst offentlig upphandling, med andra ord! 

Schyst offentlig upphandling

Testa: hur hållbar är du?

Visions Hållbarhetsquiz består av 12 korta frågor om miljömässig, social och etisk hållbarhet. Gör testet och se hur hållbar du är! 

Visions Hållbarhetsquiz

Hur vill du påverka? 

Vilka insatser för en hållbar utveckling gör ni på din arbetsplats? Vilket stöd skulle ni behöva för att kunna göra mer? Berätta för oss!

Nyheter

Till arkivet

2094 nya medlemmar under september

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum