Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Krislägesavtalet aktiverat i Sölvesborg

2023-10-26

Det stora oljeutsläppet utanför Blekinges kust ställer stora krav på personalförsörjningen i Sölvesborgs kommun. Därför har nu krislägesavtalet aktiverats.

I söndags gick en passagerar­färja på grund utanför Blekinges kust. Arbetet med att sanera olje­utsläppet är omfattande och Sölvesborgs kommun har samordningsansvar för sanerings­arbetet. Det akuta krisläget påverkar allvarligt kommunens möjligheter att säkra bemanningen i samband med saneringsarbetet.

– Sölvesborgs kommun har uttömt alla möjligheter att säkra bemanningen av kvalificerad personal i saneringsarbetet inom ramen för det vanliga kollektivavtalet. I enlighet med kommunens begäran väljer vi att aktivera krisläges­avtalet med omedelbar verkan, säger Ulf Olsson, ordförande förhandlingsdelegationen i Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och Sobonas förenings­styrelse.

– Särskilda omständigheter kräver ibland också särskilda åtgärder. Att aktivera krisläges­avtalet i det här läget ger kommunen större möjligheter att vidta nödvändiga insatser för att minimera skadan på miljön. Det finns till just för de här typerna av tillfällen, säger Visions förbunds­ordförande Veronica Magnusson.

Längre arbetstidsmått och högre ersättning

I krislägesavtalet höjs det ordinarie arbetstidsmåttet till 48 timmar per vecka. Dessutom kan en särskild nödfallsövertid tas ut utöver den ordinarie arbetstiden. Avtalet möjliggör också in- och utlåning av personal, vilket gör att resurser snabbt kan flyttas där de bäst behövs.

– Med krislägesavtalet går det att ta ut mer arbetstid under en period och det innebär en högre belastning på medarbetarna. För att kompensera den utvidgade arbetsskyldigheten är ersättnings­nivåerna högre, säger Sten Nordin, vice ordförande SKR:s förhandlings­delegation och Sobonas förenings­styrelse.

Berörda yrkesgrupper

SKR och Sobona har valt att aktivera krisläges­avtalet för personal inom samhällsbyggnads­förvaltningen, erforderliga lednings­kommunikation och HR-funktioner i Sölvesborgs kommun samt erforderlig kompetens inom räddningstjänst­området från i första hand Räddningstjänsten Västra Blekinge. Varje individ som kommer att beröras ska bli underättad av sin arbetsgivare.

Källa: SKR och Vision

Frågor och svar om krislägesavtalet (skr.se)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss