Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två personer sitter i ett möte.

Lyckas med ditt utvecklingssamtal – en guide

2023-10-18

Då var det dags för utvecklingssamtal! Det årliga samtalet om dina möjligheter, din kompetensutveckling och vad som kan bli bättre i din yrkesroll. Vi guidar dig igenom vad du kan prata med chefen om under samtalet.

Alla som är anställda bör minst en gång per år ha möjlighet till ett utvecklings- eller medarbetarsamtal med sin chef. Syftet med det är att du som medarbetare får verktygen att utvecklas tillsammans med arbetsplatsen i rätt riktning. Några saker du kan göra för att förbereda dig inför samtalet är:

  • Fundera över din egen och verksamhetens utveckling
  • Hör med din chef om det finns en mall ni kommer att utgå ifrån och använda den för din förberedelse
  • Läs igenom förra årets anteckningar från både löne- och utvecklingssamtalet
  • Läs även igenom din kompetensutvecklingsplan om du har en sån

Ett tips är att kontinuerligt under arbetsåret skriva ner saker du gör och lyfta särskilt goda exempel i ditt samtal med din chef.

Kom ihåg att det under utvecklingssamtalet är okej att ställa frågor till din chef. Om det är något särskilt du inte förstod, be hen förtydliga! Exempel på frågor att ställa är:

  • Finns det något jag kan göra för att höja min lön mer?
  • Vilka delar ser du att jag presterat bra i?
  • Vilka delar ser du att jag behöver utveckla?
  • Vad finns det för möjligheter till kompetensutveckling för mig?

Sammanfatta mötet och sätt upp en plan

Under utvecklingssamtalets gång kan du skriva ner stödord kring vad du och chefen pratar om. Det är bra för att säkerställa att ni i slutet av samtalet i en nedskriven sammanfattning är överens och att inte viktiga punkter glöms bort. Det är också bra att tillsammans med chefen skriva en utvecklingsplan om hur du ska uppnå den behövda kompetensutvecklingen och lösa eventuella problem. När det sedan är dags för nästa lönesamtal kan ni titta på utvecklingsplanen igen.

Utvecklingssamtal

Du är även välkommen att ringa in med dina frågor om utvecklingssamtal till Vision Direkt på 0771-44 00 00 alla vardagar klockan 8-20.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss