Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

warning icon

Faktura från Skandia

  • Bilder från PSI-kongressen.
    Under PSI-kongressen anordnade Vision och Unisons ett seminarium om klimatombud.
  • Bilder från PSI-kongressen.
    Under PSI-kongressen anordnade Vision och Unisons ett seminarium om klimatombud.
  • Bilder från PSI-kongressen.
    Under PSI-kongressen anordnade Vision och Unisons ett seminarium om klimatombud.

Rapport från PSI-kongressen

2023-10-16

I lördags invigdes den 31:a PSI kongressen med temat ”People over profit”. På kongressen deltar ca 1000 delegater från hela världen. Sverige representeras av Vision och andra svenska fackförbund inom offentlig sektor. Från Vision deltar Veronica Magnusson, Visions förbundsordförande och delegationsledare tillsammans med representanter från förbundsstyrelsen och kansliet.

Public Services International, PSI

Public Services International, PSI, är en världsomspännande facklig sammanslutning för offentliganställda runt om i världen och representerar 30 miljoner medlemmar från 154 länder i 700 fackförbund.

Under söndagen arrangerade Vision tillsammans med Unison, ett av Storbritanniens största fackförbund, en klimatpanel om fackliga klimatinitiativ på arbetsplatsen. Det var fullsatt med en aktiv och engagerad publik som delade med sig av erfarenheter från hela världen, bland annat från Japan, Tonga, Kenya, Haiti och Colombia. Många vittnade om det enorma behovet av att motverka klimatkrisen och vikten av att involvera medlemmarna och konkreta konsekvenser och konkreta sätt att jobba för att skydda liv och våra samhällen nu och framåt lyftes fram.

Veronica berättade om Visions klimatombud och om våra medlemmars viktiga bidrag för att minska våra arbetsplatsers klimatpåverkan. Unison, som också har klimatombud, så kallade Green reps, beskrev hur de byggt upp regionala klimatnätverk och mobiliserar hela förbundet i klimatfrågor en vecka varje år. Vi fick även höra från Margarita Lopez från colombianska fackförbundet Sintraacuavalle som delade med sig om hur de engagerar medlemmar i kampen för rätten till vatten, och Mercy Nabwire från ett kenyanskt läkarförbund, KMPDU, som efter att ha utbildat medlemmar i klimatfrågorna, har klimatombud som driver på för att säkra sjukhusen från extrema väderhändelser.

Många inlägg på kongressen har av naturliga skäl präglats av aktuella konflikter som pågår runt om i världen och en del demonstrationer har ägt rum. Resolution har exempelvis antagits kring konflikten i mellan Israel och Palestina, kriget i Ukraina men också situationen för kvinnor och tjejer i Iran. Kongressen kommer under dagarna att anta en politiskt handlingsprogram som stakar ut den politiska inriktningen för de kommande 5 åren. Det handlar bland annat om hur man ska hantera de olika krisernas inverkan på de offentliga sektorerna och arbetstagarnas förutsättningar och villkor, rättvis omställning och klimatfrågor, digitalisering och AI, jämställdhet och likabehandling, migrationsfrågor men också arbetet mot diskriminering, rasism och främlingsfientlighet.

Under söndagen valdes också Britta Lejon, representant för svenska fackförbundet ST, till ordförande för PSI.

– Vi är hittills mycket nöjda med besluten på kongressen. Fackförbunden i Sverige och i Norden har ett gott samarbete inom PSI där vi tillsammans förbereder förslag och ändringsförslag till kongressen. Arbetet inför den här kongressen har pågått i över ett år och nu är det fantastiskt kul att se att alla förberedelser ger resultat säger Berivan Öngörur, internationell sekreterare på Vision.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss