Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Kvinna ansöker om omställningsstudiestöd.

Så söker du omställningsstudiestöd

2023-10-26

Vill du jobba med något annat? Vill du kanske ställa om helt i ditt arbetsliv? Då kan du söka omställningsstudiestöd! Ett ekonomiskt stöd för dig som vill utbilda dig på nytt och utöka din attraktivitet på arbetsmarknaden.

Omställningsstudiestödet är ett ekonomiskt stöd till för dig som vill skola om dig och som redan har ett jobb. I mitten av år 2022 infördes det och gäller för studier som påbörjades från och med 1 januari 2023. Stödet kan täcka upp till 80 procent av din lön (beroende på kollektivavtal och lön) under 44 veckor och stödet består av två delar, dels ett bidrag och dels ett frivilligt lån.

För att kunna söka stödet så ska du ha arbetat

  • i genomsnitt 16 timmar i veckan i minst 8 år under en 14-årsperiod
  • i genomsnitt 16 timmar i veckan under minst 12 månader inom en ramtid på 24 månader.

Omställningsstudiestödet gäller för alla utbildningar i Sverige som berättigar studiemedel, till exempel yrkeshögskola, universitet, högskola, Komvux och folkhögskola.

Så här ansöker du

  1. Kontakta din omställningsorganisation för ett utlåtande.
  2. Ansök om omställningsstudiestödet hos CSN. Du kan även söka ersättning från din omställningsorganisation.
  3. Sök din utbildning.
  4. Sök tjänstledigt hos din arbetsgivare.

Kom ihåg att du inte behöver följa stegen i listan kronologiskt då omständigheterna avgör vad du behöver göra först. Till exempel kan du först behöva prioritera ansökan till utbildningen då slutdatum för ansökan närmar sig.

Besök gärna vår hemsida vision.se för mer information om omställningsstudiestödet och hur du går tillväga på respektive punkt i listan ovan. Du kan också ringa in till Vision Direkt 0771 44 00 00 alla vardagar klockan 8–20 om du vill prata med någon om studiestödet och hur det fungerar.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss