Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Medlem värvar en kollega.

Värvakampanjen är igång!

2022-01-11

Nu lönar det sig lite extra att ställa frågan till sina kollegor och vänner! Nu startar Visions första Värvakampanj för året och det är ett erbjudande som gynnar både dig och den du värvar.

Fram till 28 februari 2022 får du en Sverigecheck värd 200 kronor för varje ny medlem du värvar. Medlemmen du värvar får en likadan check à 200 kronor och dessutom tre månader utan medlemsavgift. Observera att detta erbjudande gäller endast för nya medlemmar.

Sverigechecken på 200 kr gäller till exempel på ICA, Coop och Hemköp med flera.

Kampanjen gäller nya medlemmar i yrkeslivet - ej studenter. 

Är din kollega nyexaminerad student?

Om din kollega var studentmedlem under studietiden behöver hen uppdatera sitt medlemskap, det räknas också som värvning och ni får båda en presentcheck. 

Dessutom: De som varit studentmedlemmar eller är under 30 år den dag de blir medlemmar i Vision, betalar endast 100 kronor för hela det första året som medlemmar. 

Gör så här

  • Fråga din kollega om medlemskap i Vision.
  • Be din kollega att fylla i medlemsanmälan på webben 
  • Fyll i dina och din kollegas uppgifter i formuläret som du hittar här. Observera att formuläret måste fyllas i så vi vet att ni tar del av kampanjen (om du inte värvar via appen). Sverigechecken skickas till det mobilnummer som Vision har registrerat efter avslutad kampanjperiod. Logga in på Mina sidor för att säkerställa att ditt mobilnummer är korrekt.

Så här värvar du i Vision-appen 

(När du värvar via appen under kampanjtiden deltar du automatiskt i kampanjen)

  • Logga in i Vision-appen och gå till Värva medlem.
  • Be den du värvar öppna sin telefon och kameran och skanna QR-koden. I äldre Android-telefoner ex Samsung 7 så behöver du ha en app för QR-avläsning installerad på mobilen.
  • Du kan också dela länken som finns i appen till någon via sms eller mejl via dela-ikonen under QR-koden. 

Nyheter

Till arkivet

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss