Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två personer sitter framför en dator.

Så förbereder du dig för lönerevisionen 2024

2024-03-13

Snart är det dags för årets lönerevision, även kallad löneöversyn eller löneprocess. Men har du koll på vad det innebär? Vi förklarar vad lönerevision är så du kan maxa din lön!

Lönerevision - vad är det?

Lönerevision är en periodisk granskning av din lön vid ett specifikt tillfälle. Det är genom lönerevisionen som eventuella justeringar av din lön kan göras baserat på olika faktorer såsom prestationer, marknadsförhållanden och arbetsgivarens ekonomiska situation.

Lönerevision 

Hur funkar lönerevisonen?

Vanligtvis går det till så här: först har Vision lokalt och din arbetsgivare en dialog om lönerna. Sedan har du ett lönesamtal med din chef där ni pratar om hur du har presterat enligt arbetsgivarens lönekriterier. Sen har Vision en dialog med arbetsgivaren och till sist får du veta din nya lön.

Lönesamtal 

Jag är ny på jobbet, har jag rätt till lönerevision?

Ja, om du inte redan har förhandlat om en ny lön under det året. Om du exempelvis började arbeta i januari och lönerevisionen sker i april är det osannolikt att du blir inkluderad. I ditt anställningsavtal anges det vilket års lönenivå du anställdes under.

Lönerevision 

Om jag är föräldraledig eller sjukskriven – exkluderas jag då?

Nej. Enligt föräldraledighetslagen och om din arbetsgivare har kollektivavtal med Vision har du rätt till samma löneutveckling som om du inte hade varit föräldraledig eller sjukskriven. För frågor om ditt kollektivavtal kan du kontakta ditt fackliga ombud eller Vision Direkt.

Hur stor löneökning kan jag få?

Din möjliga löneökning beror på ditt löneavtal. Vissa har fastställda löneutrymmen medan andra tillåter decentraliserad lönebildning. Även med centrala riktlinjer är din ökning individuell och baserad på prestation och resultat på arbetsplatsen.

Individuell lönesättning 

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss