Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Person sitter ner och ser besvärad ut.

Så gör du om du är missnöjd med din lön

2024-03-28

Har du precis haft lönesamtal men är missnöjd med resultatet? Här ger vi dig våra bästa tips på vad du kan göra om löneökningen inte blev så stor som du hade önskat!

Jag är missnöjd med min lön, vad kan jag göra?

Din lön baseras på din arbetsinsats och prestation det senaste året enligt de lönekriterier som gäller där du arbetar. Du kan därför be din chef om tydligare feedback och råd för att förbättra dina chanser till en högre lön vid nästa löneöversyn. Det kan innebära att

  • göra mer avancerade arbetsuppgifter
  • gå relevant utbildning
  • och ta på dig mer ansvar för att öka dina möjligheter till högre lön.

Individuell lönesättning

Jag har gjort extra arbetsuppgifter men får inte högre lön, ska det vara så?

Tyvärr finns det inga garantier att du får en löneökning trots att du har nya arbetsuppgifter. Det är svårighetsgraden och ansvaret i arbetsuppgifterna samt hur du utför dem som avgör vilken lön du ska ha, inte mängden arbetsuppgifter. Ett tips är därför att boka in ett möte med din chef där ni pratar om dina nya arbetsuppgifter och hur dessa förändrats i svårighetsgrad och ansvar. Det kan ni göra antingen inom lönerevisionen eller utanför den.  

Ta hjälp av Visions lönecoachning om du behöver stöttning inför samtalet.

Lönecoachning

Kan jag be om ett nytt lönesamtal för att ändra min lön?

Nej, efter lönesamtalet är lönen redan fastställd. Du kan däremot be att få ett förtydligande samtal där din chef kan förklara varför du fick den procentuella höjning du fick.

Lönesamtal

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss