Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Vision i Pride-paraden.

Vision på Pride

Vision jobbar för ett mänskligt arbetsliv – där vi känner arbetsglädje, får bidra med vår kompetens och kan vara oss själva. Vi verkar för allas lika värde och mot diskriminering på arbetsplatserna. En arbetsplats för alla, helt enkelt. Därför är det självklart för oss att vara med på Pride-festivaler över hela landet.

Stockholm Pride 2024: Tillsammans för ett öppet arbetsliv

Bild på personer som håller Pride-flaggan och transflaggan. Ovanför står "Tillsammans för ett öppet arbetsliv". Vision och Unionen

Stockholm Pride Parade är Skandinaviens största pride-parad med tiotusentals deltagare varje år och med en gigantisk och entusiastisk publik längs med paradvägen. I år går fackförbunden Vision och Unionen i Stockholm Pride Parade under parollen ”Tillsammans för ett öppet arbetsliv”. Genom samarbetet vill vi visa att vi står enade i arbetet för arbetsplatser för alla, allas lika värde och demokrati. Visa ditt engagemang för lika rättigheter och möjligheter på arbetsplatsen oavsett sexuell läggning eller könsidentitet och könsuttryck och häng med oss den 3 augusti!

Praktisk information

Paraden börjar den 3 augusti klockan 13:00 och går från Norr Mälarstrand genom citykärnan till Östermalms IP. Det tar ungefär tre timmar att gå hela paradvägen. Vision och Unionen har en gemensam lastbil med flak under parollen ”Tillsammans för ett öppet arbetsliv”. Dragqueen DJ Nikki Moore kommer att spela igenkännbara hits, så att vi orkar dansa hela paraden igenom tillsammans!

Vi samlas i Rålambshovsparken vid utegymmet, redan från klockan 10:00 för prepp och pepp. Det kommer bland annat att vara sminkning för alla som vill och vi bjuder på mackor och den så livsviktiga drickan! Senast klockan 12:00 bör du vara på plats eftersom vi då behöver samlas vid vårt flak. Du hittar oss genom att leta efter lastbilen där det står ”Tillsammans för ett öppet arbetsliv”. 

Anmäl dig!

Du måste anmäla att du deltar med oss. Det är för att vi ska veta hur mycket dricka och tilltugg vi ska bjuda på, men även för att du ska kunna få en Vision-t-shirt i rätt storlek att ha på dig. De 100 första som anmäler sig får dessutom en dagsbiljett till Pride Park, värd 450 kronor!

Anmäl dig till paraden här (Mina sidor)

Lokala Pride-aktiviteter runt om i Sverige

Vision deltar på lokala Pride-aktiviteter runt om i Sverige. Kontakta din lokala Vision-avdelning eller klubb för att ta reda på om det finns planerade aktiviteter på din ort.

Hitta din avdelning eller klubb

Material för Visions Pridefestivaler 2024 (pdf)

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

Vision deltar i ett avsnitt av Checkpoint, en podd om mångfald. Där tydliggör vi dina rättigheter som arbetstagare, arbetsgivarens ansvar och hur Vision kan stötta.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss