Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Vision i Pride-paraden.

Vision på Pride

Vision jobbar för ett mänskligt arbetsliv – där vi känner arbetsglädje, får bidra med vår kompetens och kan vara oss själva. Vi verkar för allas lika värde och mot diskriminering på arbetsplatserna. En arbetsplats för alla, helt enkelt. Därför är det självklart för oss att vara med på Pride-festivaler över hela landet.

Pride är en glädjefylld och färgglad manifestation av kärlek för mänskliga rättigheter. En demonstration för allas rätt att älska och vara den de vill.
Flera händelser i omvärlden visar att vi inte kan ta våra mänskliga rättigheter för givet. Rätten att vara den man är, älska den man vill, bestämma över sin egen kropp eller kämpa för bättre arbetsvillkor är satt under stark press. På många håll går utvecklingen åt fel håll.

Stockholm Pride

Stockholm Pride firar i år 25 år. Vision kommer att finnas på plats i Pride Park och genom deltagande i Pride Parade.

Pride Park 

Vision finns på plats med tält onsdag till lördag 2–5 augusti. Då ger vi råd och stöd i hbtqi-frågor som rör arbetslivet och berättar om medlemskapet i Vision.

Vill du vara Vision-ambassadör i Pride Park? 

Här handlar det om att sprida kunskap om Vision, våra värderingar och ställa frågan om medlemskap. Du kommer att bemanna tältet under ett eller flera pass under en eller flera av utställningsdagarna. Ett pass är fyra timmar. Du som bemannar vårt tält får gratis inträde till Parken under hela Pride.

Dansa på flaket under Pride Parade

Den 5 augusti dansar Vision på Prideflaket i Pride Parade. Vi kommer att ha en dj som spelar musik och vi ser fram emot en hejdundrande stämning med regnbågsflaggan i topp. Alla som anmäler sig får gratis inträdesbiljett till Parken efter paraden.

Du anmäler ditt intresse för att delta i Pride Park och Pride Parade till stefan.mella@vision.se

Kickoff-event 24 maj

Alla som bemannar i Pride Park eller deltar i Pride Parade kommer bjudas till ett kickoff-event med hbtqi-utbildning och rekryteringspepp. Överrasknings­uppträdanden utlovas!

Lokala Pride-aktiviteter runt om i Sverige

Vision deltar på lokala Pride-aktiviteter runt om i Sverige under hela våren och sommaren. Kontakta din lokala Vision-avdelning eller klubb för att ta reda på om det finns planerade aktiviteter på din ort. 

Hitta din avdelning eller klubb

Material för Visions Pridefestivaler 2023 (pdf)

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

Vision deltar i ett avsnitt av Checkpoint, en podd om mångfald. Där tydliggör vi dina rättigheter som arbetstagare, arbetsgivarens ansvar för det förebyggande arbetet och hur Vision kan stötta.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss