Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Avtalsmallar för chef

Vad ska du tänka på innan du tillträder en tjänst som chef? Här finns mallar för bra anställningsavtal.

För chefer är ett skriftligt anställningsavtal extra viktigt. En chef har nämligen inte lika stark anställningstrygghet som andra arbetstagare. Dessutom kan din roll som chef roll vara mer utsatt.

Här finns förslag på vad du bör tänka på innan du tillträder en tjänst som chef. Förslagen är skrivna utifrån dina krav som anställd, och arbetsgivaren kan givetvis ha synpunkter på det och komma med andra förslag. Förhandlingarna påverkas av företagets storlek och tradition, av parternas förhandlingspositioner och tidigare vana vid liknande situationer.

Tänk på att mallarna är generellt formulerade. Det kan vara klokt att kontakta din personliga ombudsman för rådgivning innan du skriver under ett avtal.

Ladda ner din avtalsmall

Mallar för chefer i kommun, region och kommunalförbund

Mallar för chefer i privat anställning

Avtalsgranskning

Som medlem i Vision Chef kan du få ditt anställningsavtal granskat innan du skriver under.

Frågor & svar