×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visions pensionärsförening i Kalmar

Slottet

På grund av det rådande läget med Corona har vi varit tvungna att ställa in alla aktiviteter under våren och hösten 2020.

Vi har inte heller kunnat planera in nya aktiviteter för våren 2021. 

Information kommer så snart vi vet läget.

Håll er friska så ses vid ett senare tillfälle.


Välkommen att bli pensionärsmedlem i Vision

Alla Visions medlemmar erbjuds ett grundmedlemskap och ett sektionsmedlemskap vid pensionering. Genom grundmedlemskapet får du möjlighet att teckna förmånliga seniorförsäkringar (hemförsäkring, gruppliv och olycksfall). Du får även Tidningen Vision hemskickad, och rabatter på exempelvis studiecirklar.

Som pensionärsmedlem kan du dessutom tillhöra en lokal sektion där du bor eller på den ort där du har jobbat. Verksamheten i sektionen beror på medlemmarnas intressen och initiativ. Man kan ordna studiecirklar, föreläsningar, utflykter, resor och besök på muséer och utställningar.

Du betalar 100 kronor per år för ditt pensionärsmedlemskap. Om du väljer att också vara med i Visions pensionärsförening i Kalmar tillkommer en avgift på 100 kr som går till föreningen. Du kan bli pensionärsmedlem även om du har särskild ålderspension eller går i förtidspension.

Här i Kalmar har vi en aktiv pensionärsförening med ca 229 medlemmar som tidigare jobbat i Kalmar kommun och inom Landstinget.

Under året hittar vi på olika aktiviteter som t ex kan vara.

  • Naturvandring
  • Intressant information om någon verksamhet i kommunen/landstinget
  • Dagsresa med lunch
  • Årsmöte
  • Julbordslunch

I mån av plats är maka/make/sambo/vän också välkommen. 

Aktuella aktiviteter hittar du under rubrikerna här till höger eller längre ner om du tittar i din mobil.

Styrelsen är öppen för förslag till aktiviteter och idéer från medlemmarna.

Bli pensionärsmedlem

När du går i pension från 65 år kommer du automatiskt att få ett erbjudande från Vision centralt om att vara fortsatt medlem i Vision och ett erbjudande om att vara medlem i pensionärssektion.

Om du går i pension innan 65 år får du själv ringa Vision centralt och meddela att du går i pension och vill fortsatt vara kvar som medlem. Telefon till Vision Direkt tel 0771 – 44 00 00.

Annan lokal facklig information hittar du på Kalmars kommunavdelning.

396 nya medlemmar under mars

Allt det här får du:

  • Löne- och karriärcoachning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

  • Inflytande på jobbet

Bli medlem!

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Fråga Vision Direkt

Personlig rådgivning om allt som rör din arbetssituation, öppet alla vardagar 8-20.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb