Lön och villkor

Lön för arbetsmarknadskonsulent – hela listan

25 januari 2024

Vad tjänar en arbetsmarknadskonsulent och arbetshandledare? Lönen för en arbetsmarknadskonsulent och arbetshandledare är 35 661 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning.

Tidningen Vision har kartlagt lönen för arbetsmarknadskonsulenter i alla kommuner 2023.

Lönen är 35 661 kronor i månaden i snitt i riket.

Lista: Lön för arbetsmarkadskonsulent

Lönestatistiken i tabellen nedan handlar om dig som planerar, genomför och dokumenterar insatser som syftar till att arbetssökande ska komma närmare arbetslivet. Du kan ha någon av följande titlar: arbetsmarknadskonsulent, jobbcoach, arbetsmarknadshandläggare, praktiksamordnare, arbetshandledare.

Fler lönetabeller:

→ Lön behandlingsassistent och socialpedagog

→ Lön biståndsbedömare

→ Lön fältsekreterare

→ Lön kuratorer

 → Lön socialsekreterare

→ Lön stödpedagog LSS

→ Lön boendestödjare

→ Lön integrationshandläggare

→ Lön handläggare inom socialtjänst

Fler lönetabeller:

→ Lön inom kommun och region

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Så höga är chefernas löner

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar