Lön och villkor

Lön för kuratorer – hela listan

25 januari 2023

Medellönen för en kurator är 37 190 kronor. Det visar Tidningen Visions stora lönegranskning. Titta i tabellen nedan och hitta snittlöner inom just din kommun och region.

Hur mycket du tjänar som kurator skiljer sig stort beroende på var i landet du jobbar.

Snittlönen för en kurator i kommuner och regioner är 37 190 kronor.

Den högsta månadslönen betalar Ekerö kommun, där får kuratorerna 44 045 kronor i snitt. Herrljunga kommun betalar sämst, 32 705 kronor.

I regionerna är det Region Halland som toppar listan, med en medellön på 38 237 kronor. Region Västerbotten hamnar sist i regionlistan med en medellön på 34 845 kronor.

Lista: Lön för kuratorer i kommuner och regioner

Jobbar du som kurator eller skolkurator i kommun eller region? Här nedan hittar du en tabell med alla medellöner.

Fler lönetabeller för dig inom socialt arbete

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så höga är chefernas löner

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar