Lön och villkor

Lön för stödpedagoger LSS – hela listan

23 januari 2024

Vad tjänar en stödpedagog inom LSS? Lönen för stödpedagoger är 32 734 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning av löner i samtliga kommuner och regioner.

Det skiljer flera tusen kronor på stödpedagogers lön beroende på var i landet man jobbar. Det visar Tidningen Vision stora kartläggning av lönerna 2023 i kommuner och regioner.

Högst är lönen i Upplands Väsby. Där får en stödpedagog inom LSS 36 805 kronor i månaden i snitt. Lägst betalar Marks kommun, 28 900 kronor.

Lönen för stödpegagoger i kommuner och regioner ligger på 32 734 i snitt. Det är en ökning med 4 procent sedan 2022.

Lista: Lön för stödpedagoger inom LSS i kommuner och regioner

Här nedan hittar du en tabell med alla löner för stödpedagog funktionsnedsättning/LSS som stödjer personer med pedagogisk vägledning och individanpassat vardagsstöd för att skapa goda levnadsvillkor. Exempel på titlar: stödpedagog, habiliteringspedagog, aktiveringspedagog.

Fler lönetabeller för dig inom socialt arbete

→ Lön behandlingsassistent och socialpedagog

→ Lön biståndsbedömare

→ Lön boendestödjare

→ Lön fältsekreterare

→ Lön kuratorer

→ Lön socialsekreterare

→ Lön arbetsmarknadskonsulent

→ Lön integrationshandläggare

→ Lön handläggare socialtjänst/omsorg

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Så höga är chefernas löner

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar