Lön och villkor

Lön för boendestödjare – hela listan

25 januari 2023

Snittlönen för boendestödjare är 28 233 kronor. Det visar Tidningen Visions stora lönegranskning där vi samlat in medellönen för flera yrken i landet.

Tidningen Vision har kartlagt medellönen 2022 för boendestödjare i kommunerna.

Resultatet visar att lönen för boendestödjare skiljer sig stort beroende på var i landet du jobbar.

De som betalar högst månadslön till boendestödjare är Bodens kommun. Där får du 37 754 kronor. Sämst lön betalar Järfälla kommun, där får boendestödjarna i snitt 23 667 kronor i månadslön.

Medellönen för en boendestödjare är 28 233 kronor.

Lista: Lön för boendestödjare i kommuner

Jobbar du som boendestödjare, boendehandledare, boendeassistent, skötare, behandlingsarbete, undersköterska, behandlingsassistent psykiatri? Då hittar du din medellön i tabellen här nedan.

Fler lönetabeller för dig inom socialt arbete

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

Så höga är chefernas löner

Så är undersökningen gjord

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 38 yrken/aid-koder från kommunerna och 39 yrken/aid-koder från regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2022. Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar