Lön och villkor

Lön för socialsekreterare – hela listan

23 januari 2024

Vad tjänar en socialsekreterare? Lönen för socialsekreterare är 38 532 kronor i månaden i snitt. Det visar Tidningen Visions kartläggning av lönen i alla kommuner.

Socialsekreterare i Dals-Ed har den högsta lönen i landet. Den ligger på 45 473 kronor i månaden i snitt 2023, enligt uppgifter som Tidningen Vision har samlat in från arbetsgivarna.

Lägst lön i landet har socialsekreterare i Surahammar, den ligger på 27 234 kronor i månaden i snitt.

Lönen för socialsekreterare i riket är 38 532 kronor i månaden i snitt. Det är en ökning med 3,6 procent sedan 2022.

Lista: Lön för socialsekreterare i alla kommuner

Kolla in hur din lön och arbetsplats ligger till i statistiken. Längre ner finns även länkar till löner för yrken som biståndsbedömare, behandlingsassistent/socialpedagog, boendestödjare, kurator, fältsekreterare och stödpedagog/LSS.

Fler lönetabeller för dig inom socialt arbete

→ Lön behandlingsassistent och socialpedagog

→ Lön biståndsbedömare

→ Lön boendestödjare

→ Lön fältsekreterare

→ Lön kuratorer

→ Lön stödpedagog LSS

→ Lön arbetsmarknadskonsulent

→ Lön integrationshandläggare

→ Lön handläggare socialtjänst/omsorg

Läs mer i vårt ledarskapsmagasin Chefen i fokus:

→ Så höga är chefernas löner

Mer statistik:

 På Vision.se hittar du lönestatistik för alla Visions 4 000 yrken

Så gick undersökningen till

  • Arbetsidentifikation kommuner och regioner (aid) är ett system för att gruppera arbetsuppgifter som ligger till grund för den partsgemensamma lönestatistiken. Alla anställda placeras på en aid-kod efter innehållet i arbetet.
  • Tidningen Vision har begärt in uppgifter om medellöner i 44 yrken/aid-koder från kommunerna och regionerna. Medellönerna baseras på lönestatistik från den 30 november 2023.
  • Snittlönerna för riket i yrkena är beräknade på alla löner i landet men i tabellerna presenteras bara de kommuner och regioner där antalet anställda i yrket är minst fyra.
  • Sättet att föra statistik kan göra att skillnader ser större eller mindre ut än de egentligen är eftersom det inte säkert att alla kommuner och regioner sorterar på exakt samma sätt.

Relaterade artiklar