Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

Skicka in motioner

Nu är det dags att skicka in motioner till kongressen. Du kan skriva en motion för att lägga fram ett förslag när du som medlem vill åstadkomma en förändring inom ett fackligt område. Eller om du vill påverka Vision som organisation på något sätt. På denna sida kan du skicka in dina motioner för kongressen 2024.

Avdelningar, klubbar, sektioner, sektionsklubbar och medlemmar har rätt att komma in med motioner. Motionerna ska skickas in senast 3 april. Du kan påverka i olika frågor såsom lön, avtal, arbetsmiljö, arbetstidsfrågor, rekrytering eller utbildning. Om motionen handlar om hur du vill att Vision ska arbeta lokalt är det inte till kongressen som du ska skicka din motion. Det ska du istället skicka till din klubb eller avdelnings årsmöte.

I år kommer vi att använda systemet Suffra för att samla in motioner. Du loggar in i systemet med BankID och får då en egen sida där du kan färdigställa dina motioner.

Skicka in motioner till kongressen (Suffra.se)

Så här fungerar Suffra och lite att tänka på (pdf)

Tänk på detta när du skriver en motion

  • Är kongressen rätt forum? Fundera på om motionen behandlar en fråga som kongressen kan hantera eller om det kanske är en lokal fråga som enbart berör en specifik arbetsgivare/arbetsplats?
  • Fokusera på ett ämne: En motion ska bara behandla ett ämne. Om du vill ta upp flera ämnen, skriv en motion om varje ämne.
  • Skriv en tydlig rubrik: Rubriken ska tala om vad motionen handlar om.
  • Motivera varför frågan är viktig: Skriv en kort text där du förklarar varför ditt förslag är viktigt.
  • Föreslå ett beslut: Sammanfatta förslagen i en eller flera korta “att-satser”.
  • Var noga med att formulera “att-satsen” noga, då blir det tydligare vad du vill det ska fattas beslut om.
  • Skriv kortfattat och enkelt: Använd ord och formuleringar som inte kan missuppfattas.

Vill du veta mer om hur du skriver en motion?

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss