Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Nominerade till förbundsstyrelsen

I år går förbundsstyrelsens och revisorernas mandatperiod ut. Valet sker under kongressen 3– 5 oktober 2024 då en ny förbundsstyrelse samt två revisorer med ersättare för Vision utses. Nomineringsperioden är nu stängd. På denna sida kommer de nominerade inom kort att presenteras.

Under april kommer de nominerade till förbundsstyrelsen att presenteras på denna sida. Innan midsommar presenteras Centrala valutskottets förslag.

Är du en av de nominerade? 

De nominerade har fått ett mejl där de uppmanas att skriva ett personligt brev, bifoga ett foto samt svara på en fråga. 

Detta ska centrala valutskottet tillhanda senast 5 april. Intervjuer kommer ske 17–19 april samt 6–8 maj. Intervjuer sker digitalt.

De nominerade är fackligt aktiva medlemmar, blivit tillfrågade och accepterat nomineringen. Förbundsstyrelsen och revisorerna ska spegla Visions valordning samt Visions arbete med en arbetsplats för alla. Detta är reglerat i Visions stadgar. Vi uppmuntrar därför att det nomineras så brett som möjligt.

Val till förbundsstyrelsen

Förbundstyrelsen består av

  • en heltidsanställd förbundsordförande
  • en 1:e och en 2:e vice ordförande
  • nio ledamöter
  • en ledamot utsedd av förbundets anställda personal

Övriga val:

 

  • två revisorer
  • två revisorsersättare

Centrala valutskottets arbete

För att underlätta valet förbereder Visions centrala valutskott ett förslag till kongressen. Valutskottet tar också ansvar för processen och ska se till helheten i förbundsstyrelsen och övriga centrala uppdrag. 

Centrala valutskottet förbereder valen och kommer före midsommar lägga ett förslag till val som kongressen ska ta ställning till. 

Läs mer om centrala valutskottet

Visions stadgar

 

 

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss