Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Val till centrala valutskottet och regionala val

Nomineringen är nu stängd. De regionala valen kommer att ligga till grund för förslag på kongressen. Här kan du läsa mer om val av centrala valutskottet.

Val för CVU under kongressen

Visions centrala valutskott

I år går det centrala valutskottets mandatperiod ut. Det är därför dags att välja en ett nytt. Centrala valutskottet består av sju ledamöter, en från varje av Visions sju geografiska områden. Mandattiden löper fram till nästa ordinarie kongress 2028.

Information om uppdraget och hur nomineringar hanteras (pdf)
 
Valet kommer ske under kongressen 3–5 oktober 2024. Nomineringen är nu stängd.

Information om centrala valutskottet

Vilka kan bli nominerade till centrala valutskottet? 

De som nomineras ska vara fackligt aktiva medlemmar, blivit tillfrågade och accepterat nomineringen. Det centrala valutskottet ska spegla Visions valordning samt Visions arbete med en arbetsplats för alla. Detta är reglerat i Visions stadgar. Vi uppmuntrar därför att det nomineras så brett som möjligt. Varje område ska nominera tre personer. 

Visions stadgar

Det händer när du har nominerat 

De nominerade kommer få ett mejl där de uppmanas att skriva en motivering till varför hen vill ingå i det centrala valutskottet och kompletterande information kring vilka fackliga uppdrag hen har eller tidigare har haft samt bifoga ett foto.  
De nominerade ska svara senast 31 maj och vid nominering kan det vara bra att göra den nominerade kandidaten uppmärksam på detta.  

Utskott på kongressen som bereder val

Under kongressen tillsätts ett utskott som får i uppgift att bereda val till nytt centralt valutskott för perioden fram till nästa ordinarie kongress som kommer att hållas 2028. 

Utskottet består av en person per område. Valbar är ordinarie ombud till kongressen 2024 som ej kandiderar till det centrala valutskottet. 
 
Information om uppdraget och hur nomineringar hanteras 

Det händer när du har nominerat 

De nominerade kommer få ett mejl där de uppmanas att bekräfta nomineringen och de uppgifter som inkommit.

Utskottsordförande och moderatorer under kongressen

Två eller tre personer per område ska nomineras till utskottsförande/moderatorer, det vill säga ledamöter i samordningsutskottet under kongressen 2024. Valbar är ordinarie ombud till kongressen 2024. 

Information om uppdraget och hur nomineringar hanteras (pdf)

Det händer när du har nominerat

De nominerade kommer få ett mejl där de uppmanas att bekräfta nomineringen och de uppgifter som inkommit.

Vad händer efter nomineringen? 

Områdenas samordningsgrupp, eller regionalt valutskott om sådant finns, kommer att bereda samtliga nomineringar. Vid behov förrättas digitala val inom området. För mer information, se respektive uppdrag.  

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss