Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Leende kvinna med kaffekopp i handen.

Tematräffar

Tematräffar är ett arbetssätt för att öka inflytandet i Vision. Målet är att öka möjligheten till inflytande för medlemmar och förtroendevalda och att kunna påverka Visions verksamhet. Under 2023 är temat "Så blir du smart på kompetensutveckling".

Så blir du smart på kompetensutveckling

Gå på en tematräff som hjälper dig ta kommandot över din utveckling på jobbet! Lär dig mer om det livslånga lärandet och vad du kan göra i din arbetsvardag för att hålla dig fortsatt relevant på arbetsmarknaden. Dessutom får du möjlighet att lämna input till Vision om hur dina förutsättningar för kompetensutveckling ser ut.

Ett arbetsliv i förändring – vad betyder det för dig?

Att saker förändras är inget nytt, men takten som transformationen tar i dag är unik. Det ställer nya krav på dig som jobbar, och på oss som fackförbund i vårt uppdrag att skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemmar. Därför är det viktigt för oss att höra hur du ser på ditt behov av kompetensutveckling.

Maximera dina chanser

Under träffen får du tips om vad du kan göra för att hålla din kompetens relevant genom hela ditt arbetsliv. Du får också möjlighet att diskutera tillsammans med kollegor i ditt yrke. Tillsammans lär vi oss om vad smart kompetensutveckling betyder i praktiken.

Under tematräffen har du som deltagare möjlighet att skicka in vad du tycker och tänker om din utveckling på jobbet. Resultatet från tematräffarna används för att påverka politiker, arbetsgivare och makthavare.

Datum för tematräffarna

Anmäl dig här för tematräffarna via länkarna för varje datum:

Om tematräffar

Tematräffar är en del av besluten från förbundsmötet 2018 utifrån rapporten "Utvecklad organisation för inflytande och engagemang". Målet för tematräffarna är att öka möjligheten till inflytande och att kunna påverka Visions verksamhet. Därför följs tematräffarna upp och tas upp i förbundsstyrelsen två gånger per år, så att materialet från tematräffarna ska användas för att påverka politiker och bilda opinion i viktiga frågor.

Tematräffar ska relatera direkt till verksamhetens behov och kan arrangeras digitalt eller fysiskt, regionalt eller nationellt.

Tematräffarna kan arrangeras

  • efter ett förbundsmöte. Det är ett tillfälle att utifrån besluten på förbundsmötet formulera gemensamma strategier för att uppnå de mål som förbundsmötet beslutat om.
  • utifrån en specifik hjärtefråga eller ett annat behov. Det är ett tillfälle att gemensamt skapa mer handlingskraft på lokal nivå. Dessa tematräffar initieras av förbundsstyrelsen.
  • med anledning av en extraordinär händelse i vår omvärld. Det är ett tillfälle att samla in kunskap och skapa dialog kring en händelse eller företeelse i vår omvärld som påverkar Vision och Visions medlemmar. Dessa tematräffar initieras av förbundsstyrelsen i dialog med samordningsgrupperna på Visions center.

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss