Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

Uttalande från LO och TCO

2024-03-07

Idag har TCO, centralorganisationen som Vision ingår i, tillsammans med LO gått ut i ett gemensamt uttalande som uppmanar till eldupphör och snabbt humanitärt bistånd till Gaza. Läs uttalandet i sin helhet nedan.

Uttalande från LO och TCO

Fem månader har nu gått sedan terrordådet den 7 oktober. Tiotusentals oskyldiga civila har sedan dess tagits som gisslan, dödats eller skadats, däribland en mycket stor andel barn och kvinnor. Sjukvårdsinrättningar har attackerats. Vårdpersonal och journalister riskerar sina liv varje dag. Många har redan mist sina liv. Internationell och humanitär rätt respekteras inte.

Snabb humanitär hjälp till civilbefolkningen är nu helt avgörande. Väletablerade organisationer på plats måste få resurser för att undvika en humanitär katastrof. Likaså är utvecklingsbiståndet helt avgörande för en fredlig och demokratisk utveckling i regionen. Den svenska fackföreningsrörelsens utvecklingsprojekt är och kommer att vara viktiga för det arbetet.

Vi vill vara tydliga med att kriget måste få ett omedelbart slut.

Vi kräver därför av den svenska regeringen att den

  • inom EU och FN tydligt arbetar för eldupphör och varaktig fred genom förhandlingar om en tvåstatslösning.
  • med omedelbar verkan återupptar biståndsverksamheten i relation till Palestina.

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss