Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • -

NPF på jobbet i TV4 Nyhetsmorgon

2024-03-25

Medvetenhet, flexibilitet och kunskap är tre viktiga stödinsatser för arbetstagare med NPF-diagnoser. Det menade Mattis Krol, vice ordförande i Vision Norrköping och Giselle Santander, skyddsombud på Vision Norrköping, när de under måndagen medverkade i TV4 nyhetsmorgon och pratade om Visions utbildning om NPF på jobbet.

Runt en miljon personer i Sverige har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning såsom exempelvis adhd, autism eller Tourettes syndrom. Det är viktigt att ta hänsyn till det och skapa förutsättningar och anpassningar, för att få arbetsplatser som är till för alla.

Bristande kunskap och förståelse kring NPF var något Mattis Krol uppmärksammade som förhandlare Vision Norrköping och lämnade in en motion till förbundsmötet 2022 som kom att bli utbildningen NPF på jobbet. Utbildningen ger kunskap om hur arbetslivet kan upplevas för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

- Du som medarbetare ska kunna känna tryggheten att vara öppen med din NPF-diagnos inför din arbetsgivare så att ni tillsammans kan komma fram till rimliga anpassningar, påpekade Mattis Krol under inslaget.

Visions utbildning NPF på jobbet

TV 4 Nyhetsmorgon 25 mars

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss