Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Acko Ankarberg, Mariela Hofman och Veronica Magnusson
    Acko Ankarberg, Mariela Hofman och Veronica Magnusson

Fokus på skyddad yrkestitel under möte med sjukvårdsministern

2023-08-09

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson har träffat sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) . Tyngdpunkten under mötet låg på skyddad yrkestitel för medicinska sekreterare.

Mer information

Jobbar du som medicinsk sekreterare? Ta reda på mer om vilka frågor Vision driver för dig.

Medicinska sekreterare

Medicinska sekreterare har en viktig roll inom svensk sjukvård. De ser till så att patientsäkerheten upprätthålls och att de hårt pressade vårdnära professionerna kan ägna sig åt sina patienter istället för administration. Men arbetssituationen för yrkesgruppen är pressad och statusen ofta låg. Vision driver frågan om skyddad yrkestitel för medicinska sekreterare som en del i vårt arbete att förbättra lön och arbetsvillkor. Detta lyftes fram under ett möte mellan Veronica Magnusson, sjukvårdsminister Acko Ankarberg och Visions styrelseledamot Mariela Hofman i början av augusti.

En befattningsutredning kommer att dra igång inom sjukvården till hösten, och Acko Ankarberg menade att just medicinska sekreterare kan vara en grupp som det finns anledning att se över förutsättningarna för men att resan att få till en skyddad titel kan vara lång.

– Mötet med sjukvårdsministern gav oss en bra möjlighet att lyfta förutsättningarna för våra medlemmar inom sjukvården, denna gång med särskilt fokus just på medicinska sekreterare. Förhoppningsvis har vi satt igång resan mot en skyddad titel på riktigt nu, säger Veronica Magnusson.​

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss