Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Kvinna i vit skjorta.

Medicinsk sekreterare

Vision är fackförbundet för dig som är medicinsk sekreterare. Som det största fackförbundet för medicinska sekreterare, läkarsekreterare och vårdadministratörer kan Vision göra skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Det här gör Vision för medicinska sekreterare

Varför ska du som medicinsk sekreterare gå med i Vision? Här är några av de frågor som Vision driver för din yrkesgrupp.

Dina förutsättningar på jobbet

En effektiv och fungerande sjukvård kräver fungerande administration. Vision menar att medicinska sekreterare har en självklar plats i vårdteamet och spelar en avgörande roll för att upprätthålla patientsäkerheten och utveckla vården.

Vision jobbar nära beslutsfattare och politiker för att profilera medicinska sekreterare och ge yrket högre status. Vi arbetar för att du ska ha moderna arbetsvillkor, såsom flexibel arbetstid, möjlighet att arbeta hemifrån och en bra fysisk och psykisk arbetsmiljö. Vi vill att du ska trivas på jobbet, kunna påverka och ha nära till din chef.

Din arbetsmiljö

Utbildning och kompetensutveckling

Vision arbetar för en nationell och likvärdig grundutbildning för medicinska sekreterare, så att du kan vara säker på att få den senaste kunskapen oavsett var i landet du studerar. Som medicinsk sekreterare ska du också få kontinuerlig kompetensutveckling så du kan göra ett bra jobb och utvecklas i ditt yrke.

Karriärtjänster

Rätt lön för din kompetens och utveckling

Din lön ska sättas utifrån ansvar, kompetens, svårighetsgrad och resultat, och lönen ska höjas när du utvecklas i ditt yrke.

Vision vill att regioner ska göra riktade och långsiktiga lönesatsningar för medicinska sekreterare och vårdadministratörer. Lönerna måste i högre grad spegla yrkets utbildningskrav och att medicinsk sekreterare är en nyckelgrupp i vården.

Vision anser också att lönespridningen i yrket måste öka och att arbetsgivare måste leva upp till kollektivavtalets krav på individuell lönesättning.

Din lön

Nätverk för medicinska sekreterare

Vision har ett särskilt nätverk för medicinska sekreterare och läkarsekreterare, där du som medlem kan skapa viktiga kontakter och utbyta erfarenheter. Vi arbetar för att du ska få en lön i nivå med din utbildning och att dina arbetsinsatser uppmärksammas och belönas.

Nätverk för medicinska sekreterare

Vårdadministration

Vision är fackförbundet för dig som jobbar med eller studerar inom vårdadministration. Om du till exempel arbetar som medicinsk sekreterare, läkarsekreterare eller vårdadministratör ska du vara med i Vision. 

Vårdadministration

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss