Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Illustration. Fackligt arbete i krigets Ukraina.

Webbinarium: Fackligt arbete i krigets Ukraina

2023-08-17

Den 4 september är du som medlem välkommen att delta i webbinariet Fackligt arbete i krigets Ukraina då vi träffar Ivanna Khrapko, fackligt förtroendevald i det offentliga facket SEUU i Ukraina och samordnare för Trade Union Lifeline och Oksana Huz, före detta förtroendevald i SEUU som flytt Ukraina till Sverige.

När krigslarmen ljuder går många ukrainare till jobbet. Offentlig­anställda uppmanas gå till jobbet, trots att det inte finns kollektivtrafik, trots bombningar. Hur kan en facklig organisation skydda sina medlemmar när de bombas på jobbet? Våra fackliga systerförbund i Ukraina har ändrat om sin verksamhet, från förhandlingar om löner och villkor till att rädda medlemmars liv och ge stöd till döda medlemmars anhöriga. De visar vad fackförbund kan åstadkomma till och med i den värsta av kriser – krig.

Under webbinariet berättar Ivanna och Oksana om Trade Union Lifelines arbete sedan kriget startade och om deras planer på att bygga säkra platser dit fackliga medlemmar kan gå för att få tillgång till el, internet, datorer i de krigs­utsatta delarna av landet. Visions ordförande Veronica Magnusson och internationella sekreteraren Åsa Janlöv deltar också i samtalet. Som deltagare har du möjlighet att ställa frågor genom chatten. 

Tack vare det stora engagemanget bland Visions medlemmar och förtroendevalda har Vision genom Solidaritetsfonden donerat runt en halv miljon kronor till det ukrainska fackliga nätverket Trade Union Lifeline.

Solidaritetsfonden

Anmäl dig till webbinariet

  • Datum: 4 september kl. 13–13.30
  • Plats: Zoom. Du får länk via anmälan.

Om du inte har möjlighet att delta vid tillfället kommer samtalet att spelas in så att du kan ta del av det i efterhand.

Anmäl dig senast den 3 september via Mina sidor.

Anmälan (logga in)

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss