Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Tre kollegor promenerar i stadsmiljö

Maxa din jobbfeeling efter semestern

2023-08-07

När semestern lider mot sitt slut, dagarna blir kortare och jobbvardagen står och väntar runt knuten kan det vara skönt att hitta tillbaka till en bra jobbkänsla igen. Här får du tips hur du kan växla från semestermode till jobbfeeling på bästa möjliga sätt.

Semesterledigheten är till för att ge vila och möjlighet att ladda de interna batterierna. Och de flesta känner nog att det är skönt att gå tillbaka till jobbet igen, att vara en del av någonting större, att göra nytta för andra och vara viktig i ett sammanhang. Men det kan också kännas lite motigt till en början, vill det sig riktigt illa kan till och med en känsla av ångest smyga sig på.

Här är 6 tips för dig som behöver en liten push efter semestern

  1. Vänj dig vid tanken på att du ska börja jobba. Börja att bearbeta tanken på återgång till arbetet cirka en vecka innan. Förbered dig mentalt genom att påminna dig själv om goda morgon- och jobbrutiner.

  2. Starta lugnt. Har du möjlighet, befria din kalender från möten och liknande de första dagarna. Låt den första tiden tillbaka på jobbet handla om dig, beta av din inkorg och hamna i fas med den övriga verksamheten.

  3. Börja jobbveckan mitt i veckan. Har du utrymme och möjlighet att börja första jobbveckan på en onsdag eller en torsdag? Gör det! Det skapar bättre förutsättningar för din energi att hålla sig på topp första jobbveckan ut.

  4. Ta många mikropauser. Tillåt dig själv att pausa från jobbet flera gånger under de första dagarna. Jobba dig upp till ditt vanliga arbetstempo i en lugn takt. Även om semestern är över kan du försöka njuta av solen när du hinner. Ta en fika med en kollega utomhus i stället för inne.

  5. Använd dina kollegor. Häng i gäng med kollegor, ät lunch tillsammans, ordna en after work med boule och parkhäng. Semestern må vara över – men hittar du den rätta jobbfeelingen kommer sensommaren på jobbet kännas både lättare och roligare.

  6. Fortsätt fyll kalendern med roliga aktiviteter. Trots att semestern är över har du fortfarande ledig tid utanför arbetet. Använd den till att planera in roliga aktiviteter som ger dig energi!

Om du fortfarande upplever att den rätta jobbkänsan inte infinner sig, att det känns jobbigt att gå till jobbet och att känslan förstärks med tiden ska du ta det på allvar. Prata gärna med din chef, ditt skyddsombud på din arbetsplats eller ring till Vision Direkt för att prata med en rådgivare, 0771 44 00 00

Nyheter

Till arkivet

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss