Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En kvinna njuter av semestern med en bok på en filt i gräset.

Semesterväxling

Att semesterväxla betyder att du byter ditt semestertillägg mot fler lediga dagar. Semesterväxling är en förmån som ofta förhandlas fram av facket lokalt.

Vad är semesterväxling?

Semesterväxling innebär att du byter ditt semestertillägg, det vill säga den extra ersättning du får när du har semester, mot fler lediga dagar. I dag har många av Visions medlemmar den möjligheten.

Om du jobbar på en arbetsplats med kollektivavtal brukar ditt semestertillägg ligga på ungefär 0,8 procent av din aktuella månadslön per dag. Om du inte omfattas av kollektivavtal beräknas i stället ditt semestertillägg som 0,43 procent av din aktuella månadslön.

När du semesterväxlar byter du bort detta tillägg mot fler lediga dagar. Hur många dagar det blir kan se olika ut, men ofta runt 5–6 dagar på ett år.

Så gör du för att semesterväxla

Börja med att fråga din arbetsgivare, din Vision-avdelning eller din klubb om ni har ett avtal för semesterväxling och hur du ska göra för att semesterväxla.

Om ni har ett avtal ansöker du via din arbetsgivare år för år. Ibland kan du behöva ansöka i slutet på året för att få semesterväxla kommande år. Ofta finns det lokala villkor, till exempel att du inte kan ha mer än ett visst antal sparade semesterdagar sedan tidigare.

Kollektivavtal – så fungerar det

Semester

Tänk också på att semesterväxling kan påverka din tjänstepension, precis som andra typer av löneväxling.

Tjänstepension

Om ni inte får semesterväxla – förhandla!

Om din arbetsplats inte har ett avtal för semesterväxling är det en bra fråga att driva via Vision. Ta kontakt med din lokala styrelse och hör dig för. Kanske är detta något de har drivit tidigare men inte fått igenom som behöver tas upp med arbetsgivaren igen? Det är viktigt att inte ge upp! Vissa saker kan ta många år att få igenom.

Hitta din avdelning eller klubb

I engagemangskiosken kan du hitta underlag för att lägga fram en intresseförhandling om semesterväxling till din arbetsgivare. Ta alltid hjälp av din lokala Vision-avdelning eller klubb.

Underlag: intresseförhandla om semesterväxling

Är du med i facket?

När du är med i ett fackförbund har du större möjlighet att påverka på jobbet, till exempel för att få fler lediga dagar. Vision är rätt förbund för dig som är tjänsteperson eller chef inom kommun, region, kyrka eller ett bolag med koppling till dessa.

Bli medlem i Vision

  • 3 månader utan kostnad
  • Stöd och råd i oroliga tider
  • En vass inkomstförsäkring

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken

Fått igenom semesterväxling?

Har ni fått igenom semesterväxling på din arbetsplats? Berätta för andra om ert initiativ genom Visions handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss