Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Gör ditt jobb till din dröm – engagera dig i Vision!

Bli aktiv i Vision

Påverka din arbetsplats med hjälp av Vision. Det finns flera sätt att engagera dig fackligt för att förändra saker på jobbet. Vision ger dig de verktyg du behöver.

Få inflytande på jobbet

Vill du förändra något på jobbet? Då är Vision rätt plattform. Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet kan vi göra verklig skillnad – för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Prata med dina kollegor om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan till exempel ta initiativ till intresseförhandlingar för att förändra arbetsmiljön och andra villkor. Även arbetsplatsträffarna är bra tillfällen att göra din röst hörd.

Intresseförhandling

Arbetsplatsträff

Att Vision är störst betyder också att vi har mest att säga till om när vi förhandlar kollektivavtal om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna. Vi är experter när det gäller jobb i välfärden och finns representerade på nästan alla arbetsplatser.

Din lön

Din trygghet

Engagera dig i Vision

Välkommen att engagera dig i Vision – på det sätt du själv vill! Som aktiv medlem möter du nya människor och får möjlighet till utbildning och personlig utveckling.

Du behöver inte ha ett traditionellt fackligt uppdrag och vara förtroendevald i Vision för att engagera dig. Ordna yrkesträffar, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats, öka kunskapen om jämställdhet och mångfald eller sprid kunskap om Fairtrade.

Du kan också ta på dig uppdraget att vara arbetsplatsombud. Det innebär att du är dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen.

Så blir du arbetsplatsombud

Ett annat sätt att engagera sig är att driva en intresseförhandling. Eller samla kollegorna, fika och prata om något du skulle vilja förändra. Använd gärna engagemangskiosken och det material som finns samlat där.

Engagemangskiosken

Så börjar du engagera dig

Kontakta gärna Vision Direkt om du vill börja engagera dig. De kan lotsa dig vidare till rätt person.

Kontakta Vision

Du kan också läsa mer på Visions sidor för förtroendevalda. Det mesta av materialet kommer du åt även om du inte är förtroendevald.

För förtroendevalda

Vill du engagera dig i det lokala arbetet? Prata gärna med någon i styrelsen i din lokala avdelning, klubb eller sektion, eller med ditt Vision-ombud på arbetsplatsen.

Lokalt arbete

Hitta din avdelning eller klubb

Bilda klubb

På många arbetsplatser finns det redan en Vision-avdelning eller klubb. Men om det saknas är det en bra idé att bilda en klubb.

Så bildar du klubb

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken

Berätta för oss!

Har ni fått igenom en förändring på arbetsplatsen? Berätta och inspirera andra genom Visions handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss