Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Så kan du få inflytande på jobbet genom Vision

Bli aktiv i Vision

Påverka din arbetsplats med hjälp av Vision. Det finns flera sätt att engagera dig fackligt för att förändra saker på jobbet. Vision ger dig de verktyg du behöver.

Få inflytande på jobbet

Vill du förändra något på jobbet? Då är Vision rätt plattform. Som ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet kan vi göra verklig skillnad – för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Prata med dina kollegor om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan till exempel ta initiativ till intresseförhandlingar för att förändra arbetsmiljön och andra villkor. Även arbetsplatsträffarna är bra tillfällen att göra din röst hörd.

Intresseförhandling

Arbetsplatsträff

Engagera dig i Vision

Välkommen att engagera dig i Vision – på det sätt du själv vill! Som aktiv medlem möter du nya människor och får möjlighet till utbildning och personlig utveckling.

Du behöver inte ha ett traditionellt fackligt uppdrag och vara förtroendevald i Vision för att engagera dig. Men som vald förtroendevald ökar dina möjligheter att påverka.

Roller som förtroendevald

Testa att ta ett uppdrag i Vision, dessa tre är en bra väg in i det fackliga arbetet. Det är inte ovanligt att man väljs till både Vision-ombud och skyddsombud samtidigt och det går utmärkt att kombinera med ett styrelseuppdrag.

Vision-ombud

Som Vision-ombud är du dina kollegors röst i dialogen med arbetsgivaren i villkorsfrågor och lön. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv.

Exempel på vad du kan göra

 • Var synlig på arbetsplatsen. Du kan ordna aktiviteter och medlemsmöten med olika teman eller bara för att snappa upp vilka frågor som är viktiga för medlemmarna.
  Engagemangskiosken
 • Ställ frågan om medlemskap. Fråga dem som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar. Ju fler vi är i Vision, desto starkare blir vi.
 • Var kontaktperson. Du är kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse. Om det inte finns någon styrelse på din arbetsplats har du i stället kontakt med Visions regionala center.
 • Stötta och förbättra villkor. Du kan agera coach när en medlem står inför ett lönesamtal eller en knepig situation på jobbet. Att jobba för bättre lokala förmåner och villkor genom dialog eller intresseförhandling med arbetsgivaren är också vanligt. Har ni lokal samverkan eller överläggning om lön på enheten så deltar ofta Vision-ombudet.

Skyddsombud

Som skyddsombud har du ett särskilt uppdrag att påverka på arbetsplatsen och jobba för en god arbetsmiljö. Dina uppgifter och rättigheter i rollen som skyddsombud är reglerade i lagen.

Exempel på vad som ingår

 • Bevaka både trivsel och fysiska risker och uppmärksamma arbetsgivaren om brister och förslag på förbättringar.
 • Bevaka att arbetsgivaren uppfyller kraven i arbetsmiljölagen.
 • Du får möjlighet att ta del av sådant som rör arbetsmiljön, och har rätt att vara med när man ändrar om eller planerar nya lokaler
 • Delta i risk- och konsekvensbedömningar.
 • Försöka skapa ett bra samarbetsklimat mellan arbetsgivare och arbetstagare, så att arbetsmiljöfrågorna kan få en framträdande plats.

  Rollen som skyddsombud

Styrelseledamot

I ett styrelseuppdrag ingår det bland annat att ta initiativ till intresseförhandlingar, ordna utbildningar, vara med och ta fram en strategisk verksamhetsplan och ställa frågan till dem som kan gå med i Vision.

Det här ingår i uppdraget

 • Värva nya medlemmar till Vision.
 • Ordna aktiviteter, möten och nätverk för medlemmarna.
 • Ordna utbildningar och yrkesaktiviteter, själva eller tillsammans med andra avdelningar.
 • Ta initiativ till intresseförhandlingar för att förbättra medlemmarnas villkor på jobbet.
 • Delta i samverkansgrupp där dialog förs med arbetsgivarparten.
 • Uppdatera medlemsuppgifter och lägga in aktiviteter under Mina sidor på vision.se.
 • Delta och påverka i centrala och regionala aktiviteter samt nätverk, till exempel på förmöten, regionkonferenser och forum.

Det finns flera olika typer av uppdrag du kan ha i en styrelse.

Styrelsens uppdrag

Så börjar du engagera dig

Bilda klubb

På många arbetsplatser finns det redan en Vision-avdelning eller klubb. Men om det saknas är det en bra idé att bilda en klubb.

Så bildar du klubb

Hitta din avdelning eller klubb

Gör skillnad på jobbet!

Vad engagerar er på din arbetsplats? I engagemangskiosken kan du själv plocka ihop det som behövs för en aktivitet utifrån just ert intresse och era förutsättningar.

Engagemangskiosken

Berätta för oss!

Har ni fått igenom en förändring på arbetsplatsen? Berätta och inspirera andra genom Visions handlingskraftskarta.

Handlingskraftskartan

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss