Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Bli aktiv i Vision

Påverka din arbetsplats med hjälp av Vision. Det finns flera sätt att engagera dig fackligt för att förändra saker på jobbet. Vision ger dig de verktyg du behöver.

Få inflytande på jobbet

Om du vill förändra något på jobbet är Vision rätt plattform. Vision är ett av de största fackförbunden för tjänstemän i offentlig verksamhet. Därför kan vi göra verklig skillnad, både för dig på din arbetsplats och i utvecklingen av framtidens jobb.

Att Vision är störst betyder också att vi har mest att säga till om när vi förhandlar kollektivavtal om löner och jobbvillkor med arbetsgivarna. Vi är experter när det gäller jobb i välfärden och finns representerade på nästan alla arbetsplatser.

Prata med dina kollegor om din idé och använd Vision för att prata med arbetsgivaren om hur ni kan gå vidare. Vision på din arbetsplats kan till exempel ta initiativ till intresseförhandlingar för att förändra arbetsmiljön och andra villkor. Även arbetsplatsträffarna är bra tillfällen att göra din röst hörd.

Intresseförhandling

Arbetsplatsträff

Engagera dig i Vision

Välkommen att engagera dig i Vision, på det sätt du själv vill! Som aktiv medlem möter du nya människor och får möjlighet till utbildning och personlig utveckling.

Du behöver inte ha ett traditionellt fackligt uppdrag och vara förtroendevald i Vision för att engagera dig. Ordna yrkesträffar, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats, öka kunskapen om jämställdhet och mångfald eller sprid kunskap om Fairtrade.

Du kan också ta på dig uppdraget att vara arbetsplatsombud. Det innebär att du är dina kollegors röst mot arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen.

Så blir du arbetsplatsombud

Ett annat sätt att engagera sig är att driva en intresseförhandling. Eller samla kollegorna, fika och prata om något du skulle vilja förändra. Använd gärna Engagemangskiosken och det material som finns samlat där.

Engagemangskiosken

Så börjar du engagera dig

Kontakta gärna Vision Direkt som du vill börja engagera dig. De kan lotsa dig vidare till rätt person.

Du kan också läsa mer på Visions sidor för förtroendevalda. Det mesta av materialet kommer du åt även om du inte är förtroendevald.

För förtroendevalda

Vill du engagera dig i det lokala arbetet? Prata gärna med någon i styrelsen i din lokala avdelning, klubb eller sektion, eller med ditt Vision-ombud.

Lokalt arbete

Hitta din avdelning eller klubb

Bilda klubb

På många arbetsplatser finns det redan en Vision-avdelning eller klubb. Men om det saknas är det en bra idé att bilda en klubb.

Så bildar du klubb

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar