Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Kvinna sitter i samtal vid dator.

Utträde

Vi hoppas du är nöjd med ditt medlemskap i Vision och alla de förmåner och tjänster vi erbjuder. Om du vill begära utträde finns det några saker som du behöver tänka på.

Varför vill du gå ur Vision?

Jag går i pension

Som pensionär har du möjlighet att vara kvar i Visions senior- och pensionärsverksamhet. Det kostar bara 100 kronor per år att vara pensionärsmedlem och du får fortsatt tillgång till många medlemsförmåner, till exempel Tidningen Vision.

Se över ditt försäkringsskydd innan du bestämmer dig för att gå ur Vision. Som pensionärsmedlem har du ett bra skydd med Visions seniorförsäkring, som innehåller en liv- och olycksfallsförsäkring. Tänk på att det kan vara svårt att teckna nya försäkringar som pensionär.

Som pensionärsmedlem har du möjlighet att få hjälp av Vision även efter att du har slutat din anställning. Du kan till exempel få experthjälp om det uppstår frågor om din pension.

Om du vill ändå lämna Vision ska du ringa oss. Välj knappval 3 och sedan knappval 2.

Kontakta Vision

Om du vill avsluta ditt pensionärsmedlemskap ska du logga in på Mina sidor och lämna ett meddelande.

Jag byter jobb och behöver byta fackförbund

Ska du börja jobba inom det privata näringslivet eller inom statlig verksamhet? Då rekommenderar vi dig att kolla med din nya arbetsgivare vilken facklig organisation som gäller på arbetsplatsen.

Avsluta medlemskap

Kontakta oss på telefon om du vill avsluta ditt medlemskap. Välj knappval 3 och sedan knappval 1.

Kontakta Vision

Tips: undvik dubbla fackavgifter

Avsluta ditt medlemskap i Vision först, innan du påbörjar ett nytt medlemskap i annat fackförbund. Då vet du vilket utträdesdatum som gäller och kan undvika att betala fackavgifter till båda förbunden under samma månad.

Byt även a-kassa

Du kan bara vara med i en a-kassa åt gången. Däremot kan du ta med dig din medlemstid till den nya a-kassan, så länge det inte är något glapp mellan medlemskapen. Kontakta din a-kassa för mer information och för hjälp med detta.

A-kassan Vision (akassanvision.se)

Jag vill gå ur av andra skäl

Funderar du på att lämna Vision av andra skäl än att du byter jobb eller går i pension? Tänk på att du går miste om alla de förmåner som ingår i ditt medlemskap.

  • Du förlorar din inkomstförsäkring. Utan inkomstförsäkringen får du maximalt runt 14 500 kronor i månaden efter skatt om du blir arbetslös, eftersom a-kassan har ett inkomsttak på 25 025 kronor. Med inkomstförsäkringen som ingår i medlemskapet kan du fortfarande få upp till 80 procent av din a-kassegrundande inkomst efter skatt. Det kan bli en väldigt stor skillnad.
  • Dina försäkringskostnader förändras. Har du tecknat försäkringar genom Vision? Var noga med att se över vad ditt fortsatta försäkringsskydd skulle kosta utan ditt medlemskap. Premierna för Visions medlemsförsäkringar är ofta så låga jämfört med andra försäkringar att du sparar in din medlemsavgift. Tänk också på att du behöver fylla i en hälsodeklaration om du ska teckna en ny livförsäkring någon annanstans.
  • Du kan inte få rättshjälp. Utan ett fackförbund kan du inte få någon rättshjälp om det skulle uppstå problem på din arbetsplats. Genom medlemskapet i Vision kan du få hjälp av dina lokala fackliga ombud, regionala ombudsmän, rådgivare på Vision Direkt och våra förbundsjurister.

Du behövs!

Dina rättigheter och förmåner på jobbet bestäms till största delen av ditt kollektivavtal. Utan kollektivavtal finns ingen garanti för tjänstepension, årlig löneöversyn, övertidsersättningar, extra sjukförsäkring, föräldrapenningtillägg och allt möjligt som kan ingå.

Om du inte är med i Vision blir det svårare att behålla och förbättra alla förmåner som vi har avtalat om genom åren. Den svenska modellen är att jobbvillkoren bestäms i kollektivavtal mellan arbetsgivare och fack, och inte i lagar som i många andra länder. Förlorar facket sina medlemmar är det till slut arbetsgivaren själv som bestämmer villkoren.

Det här tjänar du på kollektivavtalet

Utträde ur Vision

Om du ändå vill lämna Vision ska du kontakta oss via telefon. Välj knappval 3 och sedan knappval 3. Sedan skickar vi en utträdesanmälan, eftersom utträdet måste vara skriftligt eller signeras digitalt. Uppsägningstiden är tre månader och börjar räknas från den sista dagen den månad som din ansökan om utträde har kommit in till Vision.

Utträde ur A-kassan Vision

Om du vill gå ur A-kassan Vision måste du göra en separat utträdesansökan till a-kassan.

Avsluta medlemskapet i a-kassan (akassanvision.se)

Jämför Vision

Varför ska du välja Vision? Här kan du jämföra våra tjänster med några andra fackförbund.

  Vision Ledarna     SSR                  
Inkomstförsäkring som räcker 160 dagar Ja Nej
(100 dagar)
Nej
(140 dagar)
Inkomstförsäkring som gäller även om du säger upp dig själv Ja Nej Ja
Öppettider telefonrådgivningen 8-20 8-17 8.30-17
Rabatt på bolån Ja, i Danske Bank & SEB Ja, i SEB  Ja, i SEB & Danske Bank
Störst inom kommun eller region för tjänstemän, vilket ger inflytande på jobbet. Ja Nej Nej
Störst inom kommun- eller regionsägda bolag för tjänstemän, vilket ger inflytande på jobbet. Ja Nej Nej
3 månaders kostnadsfritt medlemskap för nya medlemmar Ja Nej Nej
Under 30 år - 100 kronor för första året som medlem  Ja Nej Nej

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar