Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Tre glada studenter promenerar i stadsmiljö.

Visions stipendier

Som medlem i Vision kan du söka stipendier, både för studier i Sverige och för uppsatser inom Visions område.

Studier i Sverige

Du som studerar eller nyligen studerade i Sverige och är medlem i Vision har möjlighet att söka Visions studiestipendium. Beloppet är ett engångsbelopp på 3 000 kronor och är avsett som stimulansbidrag för dig när du studerar. Stipendierna lottas ut bland de ansökningar som uppfyller kraven.

Studiestipendiet

Uppsatsstipendier

Ska du skriva uppsats? Sök något av Visions tre uppsatsstipendier värda 20 000 kronor var.

  • Ledarskapsstipendium. Skriver du en uppsats som behandlar ledarskap och förutsättningar för gott ledarskap? Sök vårt ledarskapsstipendium!

    Ledarskapsstipendiet
  • Samhällsvetarstipendium. Skriver du en uppsats som rör den svenska välfärden, dess utveckling, utmaningar och kvalitet? Sök vårt samhällsvetarstipendium!

    Samhällsvetarstipendiet
  • Socionomstipendium. Pluggar du till socionom och skriver en uppsats om socialt arbete? Sök vårt socionomstipendium!

    Socionomstipendiet

Studier utomlands

Just nu ser Vision över det internationella resestipendiet. Mer information kommer under hösten 2022.

Tidigare stipendiaters reseberättelser

Månadens erbjudande

Vision erbjuder dig som är medlem och har Vision-appen unika erbjudanden varje månad.

Månadens erbjudande

Lokala rabatter

Fråga din avdelning eller klubb om de har förhandlat fram lokala förmåner för dig som medlem, till exempel rabatter på bio, teater eller i vissa affärer.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Frågor & svar