En arbetsplats för alla
Vision jobbar för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Här får du tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv. Målet är att skapa en arbetsplats för alla – för att du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv.
Har du en minut?
Orden vi använder spelar roll. Så vad är egentligen okej att säga på jobbet?
Testa din jargong
Har du tre minuter?
Under de senaste 100 åren har många positiva förändringar skett som bidragit till ett mer jämlikt samhälle. Se Visions kortfilm (klicka på play-knappen i filmen längst upp på sidan) om hur det gick till när kvinnor i Sverige fick rösträtt, när jämställdhetslagen trädde i kraft och vad som återstår att göra – för att skapa en arbetsplats för alla.
Har du 20 minuter?
Gå Visions e-utbildning En arbetsplats för alla, en kompetensutveckling om mångfald på bara 20 minuter. I slutet av utbildningen kan du ge dig själv några konkreta uppgifter som du kan tänka på i din vardag på jobbet. Du behöver inte vara inloggad för att gå denna utbildning och dina svar registreras inte.
E-utbildningen En arbetsplats för alla
Har du mer tid?
Genom att arbeta medvetet med mångfald på arbetsplatsen ökar både öppenhet och respekten för varandra. Diskrimineringslagen är en viktig del i arbetet. Det förebyggande arbetet, de så kallade aktiva åtgärderna, är en förutsättning för att skapa en arbetsplats för alla. Det är också något som arbetsgivaren är skyldig att arbeta med, tillsammans med facket. Vi har tagit fram tips och stöd för dig som är förtroendevald eller chef:
Checkpoint - ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen
I ett samtal med Checkpoint, en ny podd om mångfald, deltar Vision i ett avsnitt där vi tydliggör dina rättigheter som arbetstagare och arbetsgivarens ansvar för det förebyggande arbetet. Självklart får du också veta hur Vision kan stötta - både i det förebyggande arbetet och om du skulle bli utsatt själv.
Lyssna på avsnittet (spotify.com)
Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats
Ta kontakt med Vision! Du kan välja att prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb eller höra av dig till Vision Direkt.
Kontakta Vision