Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Vision-ombud

Som Vision-ombud bidrar du till ett bättre arbetsliv för Visions medlemmar. Och det finns många sätt att engagera sig på. Ordna en medlemsträff, jobba för friskvårdsbidrag på din arbetsplats eller öka kunskapen om jämställdhet och mångfald.

Vad kan du göra som Vision-ombud?

Som förtroendevald är du dina kollegors röst i dialogen med arbetsgivaren. Tillsammans kan ni driva igenom förändringar på arbetsplatsen. Du arbetar för att ni ska få ut så mycket som möjligt av ert arbetsliv.

Det finns många sätt att engagera sig som Vision-ombud. Utgå från vad som är viktigt för dig och dina kollegor. Vad vill ni förbättra eller förändra på er arbetsplats?

Exempel på vad du kan göra som ombud:

 • Var synlig på arbetsplatsen. Du kan ordna aktiviteter och medlemsmöten med olika teman eller bara för att snappa upp vilka frågor som är viktiga för medlemmarna.

  Engagemangskiosken
 • Ställ frågan om medlemskap. Fråga dem som ännu inte är med i Vision om de vill bli medlemmar. Ju fler vi är i Vision, desto starkare blir vi

  Tips och material för att rekrytera medlemmar

  E-utbildning i rekrytering av medlemmar (logga in)
 • Var kontaktperson. Du är kontaktperson på arbetsplatsen för den lokala klubbens eller avdelningens styrelse. Om det inte finns någon styrelse på din arbetsplats har du i stället kontakt med Visions regionala center.
 • Stötta och förbättra villkor. Du kan agera coach när en medlem står inför ett viktigt samtal med chefen. Behövs det kan ni alltid tillsammans får råd och stöd av Vision Direkt. Att arbeta för bättre villkor och förmåner genom dialog eller intresseförhandling är en annan viktig uppgift. Finns samverkansavtal så är en av uppgifterna att delta i samverkansgrupp samt överläggning inför löneöversyn.
 • Påminn medlemmar att uppdatera uppgifter
  Medlemmarna behöver ha aktuella uppgifter i vårt medlemsregister för att kunna få rätt stöd av Vision och betala rätt avgift. Medlemmen själv måste kontakta Visions medlemsenhet för att uppdatera sina uppgifter. Det gör de lättast via Mina sidor. Att påminna om detta är ett enkelt sätt för dig som förtroendevald att ha kontakt med befintliga och nya medlemmar.

  Mina sidor (logga in)

Du kan läsa mer om ditt uppdrag som ombud och andra förtroendeuppdrag i Visions uppdragshandlingar.

Uppdragshandling Vision-ombud (pdf)

Hämta uppdragshandlingar

Chefsombud

Som chefsombud representerar du cheferna på din arbetsplats som är medlemmar i Vision. Du är ett bollplank och stöd i frågor om deras förutsättningar, arbetsmiljö, villkor och lön.

Förslag på saker du kan göra som chefsombud:

 • Kalla till ett medlemsmöte med cheferna du representerar. Ta reda på hur deras arbetssituation ser ut och vilka frågor de vill att du driver med arbetsgivaren.
 • Kroka arm med din lokala klubb/avdelningsstyrelsen. Ta reda på hur de jobbat med chefer tidigare.
 • Om det finns andra chefsombud på arbetsplatsen kan det vara en god idé att boka en avstämning och prata ihop er.

Utbildning

Vision har tagit fram en e-utbildning för Vision-ombud som ger dig koll på hur du blir aktiv i dialogen med medlemmar, blivande medlemmar och nyanställda. Du får även lära dig hur du kan vara aktiv i samverkan på arbetsplatsen och coacha medlemmarna rätt när de behöver rådgivning eller fackligt stöd. 

Gå till e-utbildningen (logga in)

Förväntningar på dig som förtroendevald

Det finns förväntningar på dig som är förtroendevald: från kollegor och från Vision. En del saker behöver uppfyllas enligt Visions stadgar. Men det är du som person som har blivit vald till uppdraget, och det är bra att komma ihåg. Vad får dig att gå igång och dra med dig andra?

Visions stadgar

Det du säger och gör påverkar människors uppfattning om Vision. Vi vill inspirera medlemmarna till att ta initiativ, använda Visions möjligheter till nätverk och kontakter och till att vara aktiva för att få ut så mycket som möjligt av sitt arbetsliv.

Bemötande och värdegrund

Tipsa oss!

Vill du dela med dig av något ni gjort i din avdelning eller klubb? Eller saknar du artiklar på något tema? Kontakta gärna kommunikation@vision.se som är ansvarig för kommunikationen till förtroendevalda.

Bli aktiv i Vision

Så blir du förtroendevald

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss