Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Fråga coachen - strukturera rekryteringen

Signaturen Rekryteringsansvarig har frågat efter tips för att jobba mer strukturerat med rekrytering.

Fråga från förtroendevald

"Hej rekryteringscoachen!

Vi är ett antal nya i vår styrelse och skulle behöva få struktur på vårt rekryteringsarbete, gärna tillsammans med en rekryteringscoach. Det har tidigare varit lite hipp som happ. Det känns som om vi har varken kontroll eller mål. Vad skulle du ge oss för råd?

/Rekryteringsansvarig"

Svar från rekryteringscoachen

"Hej rekryteringsansvarig!

Härligt med era tankar och TACK för att du tar kontakt. Det hörs att ni är på g, struktur och kontinuitet kan vara nyckeln ni söker.

Det är bra att ha en rekryteringsplan för en tid framåt. En tidslinje över exempelvis ett år, med start, delmål och mål. I planen lägger ni tillsammans in rekryteringsinsatser utifrån vad som kan funka bäst hos er, och var ni ser störst rekryteringspotential.

Att synas på en och samma plats med jämna mellanrum ger igenkänning och synliggör Vision. Till exempel "Fika med Vision" andra tisdagen varje månad. Andra aktiviteter kan vara en grillkväll med hela familjen. Eller en "nyanställdalunch" där ni presenterar Vision för nyanställda. Höstmötet eller årsmötet kanske kan göras rekryterande så att ni förenar nytta med nöje? Eller erbjud en "glöggcoachning" en isande kall decembermorgon.

Ombuden är våra nycklar till arbetsplatserna. Får vi ombuden mer delaktiga sprider vi lättare inbjudningar till planerade aktiviteter. Därför är det också bra att lägga in en ombudsaktivitet med temat "rekryteringspepp" på tidslinjen.

/Karin Ersson Josefsson, rekryteringscoach Stockholm"

(numer är det Inger Pettersson som är rekryteringscoach i Stockholm)

Rekrytera med Vision-appen

Visions medlemsapp stödjer dig i ditt uppdrag som förtroendevald.

Mer om appen

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss