Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två leende kvinnor i ett rum med massor av påsar.
    Annie Boldt och Birgitta Nimgård har arbetat med kampanjen.

Malmö storsatsar på mensskydd på arbetsplatserna

2024-04-25

Vision i Malmö vill att mensskydd på jobbet blir lika självklart som plåster. Nu har de förberett en kampanj för att mensskydd ska bli en självklarhet på alla arbetsplatser. Här berättar de om hur de har arbetat och ger sina fem bästa tips för en lyckad kampanj.

Visions Malmöavdelning driver frågan om gratis mensskydd och har 2023 och 2024 haft det som del av verksamhetsplanen. De vill se att mensskydd på jobbet blir lika självklart som plåster och använder därför budskapet ”blod som blod” – ett budskap som Malmöavdelningens ordförande Tilde Wengelin kläckte på årsmötet 2023. Utgångspunkten är att plåster ju en självklarhet på alla arbetsplatser, så varför ska då inte mensskydd vara det?

Avdelningen landade i att genomföra en kampanj där de bland annat kommer att dela ut mensskyddskitt på arbetsplatser i hela kommunen. Arbetet med kampanjen har drivits av en projektgrupp på fyra personer. De såg att mensskyddskittet som finns i profilshopen skulle dra i väg i kostnad eftersom de behövde så många, och letade därför fram en egen låda att använda. Nu är de redo att köra!

Hur kommer själva kampanjen att gå till?

Under april och maj lyfter förtroendevalda i Malmö frågan och kampanjen på förvaltningsråd, samverkan och APT. De placerar också ut kitten på toaletter på arbetsplatserna. 

Avdelningen ger stöd genom utskick till de förtroendevalda med information, förslag på vad de kan säga och och hur de kan bemöta frågor som kan dyka upp. 

Hur går då det praktiska arbetet till? Under två dagar hjälptes man åt att packa alla boxar med tamponger och bindor. Boxarna lades sedan i påsarna tillsammans med en flyer. Där informerar man om att kittet är starten, men att tanken är att arbetsgivaren ska ta över och fylla på boxarna framöver. Målet är att de ska finnas på arbetsplatserna under flera år framöver.

Inför kampanjstarten får alla medlemmar i Malmö ett mejl om att kampanjen är på gång och vad den innebär. Om de vill ha ett kitt på sin arbetsplats kan de höra av sig och hämta det på avdelningen.

Vision Malmös 5 bästa tips

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss