Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Två förtroendevalda i samtal.

Avtalsforum för dig som förtroendevald

Avtalsforum är en återkommande mötesplats där förtroendevalda får möjlighet att träffas och diskutera saker av gemensamt intresse. Det är också ett viktigt tillfälle att ställa frågor och få inblick i aktuella ämnen kopplade till arbetet ute på arbetsplatserna och arbetsmarknaden.

Vad är avtalsforum?

Avtalsforum riktar sig till både dig som är ny i ditt uppdrag och dig som är mer erfaren.

Avtalsforum syftar till

  • erfarenhetsutbyte
  • kunskapshöjande
  • ökad trygghet i uppdraget.

Ledamöter från Visions förbundsstyrelse och tjänste­personer från kansliet medverkar på avtalsforum, för att bland annat få en ökad förståelse för våra förtroende­valdas situation och behov.

Hitta ditt avtalsområde

Är du osäker på vilket avtalsområde du tillhör och vilket forum du ska anmäla dig till? Använd vårt sökverktyg för att hitta ditt kollektivavtal.

Hitta ditt kollektivavtal

HÖK-forum 2024

HÖK-forum är ett tillfälle för dig som är förtroendevald i en verksamhet som tillämpar kollektivavtalen inom HÖK/AB att få aktuell information om avtal och lagstiftning. Det är också ett nätverk med möjlighet till dialog med andra förtroendevalda, centrala förhandlare, ombudsmän på center och representanter från förbundsstyrelsen.

Digitalt HÖK-forum

HÖK-forum genomförs i vår som en halvdag och digitalt via Teams. Syftet med forumet är att förmedla information kring årets avtalsrörelse. En förutsättning för ett bra forum är att du kan närvara under hela tillfället.

Det finns tre olika datum att välja bland, anmäl dig via länkarna för varje datum nedan:

Privata området

För dig som har kollektivavtal med Sobona (branschavtal), Fastigo, Arbetsgivaralliansen, Idea, Almega eller Svenska kyrkan ordnar vi en avtalskonferens.

Tipsa om tänkbara medlemmar

Känner du någon som skulle kunna vara med i Vision, men inte är det? Kontakta Medlemstipset!

Tipsa Vision

Söker du en uppdragshandling?

Beskrivningar av varje förtroendeuppdrag i Vision finns samlat bland våra riktlinjer.

Riktlinjer och material

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss