Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • En grupp kollegor fikar tillsammans runt ett bord.

En arbetsplats för alla

Visions arbetar för en arbetsplats för alla – ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Här hittar du utbildningar, guider och tips på hur du kan bidra till ett mer öppet, inkluderande och mänskligt arbetsliv.

NPF på jobbet

Som en del av vårt arbete för en arbetsplats för alla har vi tagit fram en digital utbildning ”NPF på jobbet” för att bidra till en ökad förståelse för olikheter på arbetsplatsen. Den vänder sig till alla på arbetsplatsen som vill skaffa mer kunskap om hur arbetslivet kan upplevas för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Utbildningen är öppen även för dig som inte är medlem.

Ej medlem: NPF på jobbet (Välj Skapa konto)

Medlem: NPF på jobbet (logga in)  

Utbildning om lika möjligheter och rättigheter

I Visions e-utbildning lär du dig mer om lika rättigheter och möjligheter. I utbildningen får du lära dig mer om diskriminering, sexuella trakasserier och kränkande särbehandling.

Ej medlem: Bli medlem och gå utbildningen

Medlem: Gå utbildningen om lika möjligheter och rättigheter (logga in)

Digital utbildning En arbetsplats för alla

En arbetsplats för alla ger kompetensutveckling om mångfald på bara 20 minuter. I slutet av e-utbildningen kan du ge dig själv några konkreta uppgifter som du kan tänka på i din vardag på jobbet.

Är du inte medlem? Då har du ändå möjlighet att ta del av utbildningen En arbetsplats för alla utan inloggning. Observera att du i så fall inte får något resultat registrerat.

Ej medlem: En arbetsplats för alla (Välj Skapa konto)

Medlem: En arbetsplats för alla (logga in)

Fler av våra utbildningar

Som medlem får du tillgång till en mängd utbildningar som på olika sätt stödjer dig i ditt arbetsliv.

Visions utbildningar i lärportalen

Om du utsätts för diskriminering på din arbetsplats 

Har du blivit utsatt för diskriminering på din arbetsplats? Ta kontakt med Vision! Du kan välja att prata med ditt närmaste Vision-ombud, din lokala avdelning eller klubb eller höra av dig till Vision Direkt.

Kontakta Vision

Diskriminering på jobbet

Guider för chefer och förtroendevalda

Genom att arbeta medvetet med mångfald på arbetsplatsen ökar både öppenheten och respekten för varandra. Där är diskrimineringslagen är en viktig del. Förebyggande arbete – aktiva åtgärder som det kallas i lagen – är en förutsättning för att skapa en arbetsplats för alla. Det är också något som arbetsgivaren är skyldig att arbeta med, tillsammans med facket.

Vi har tagit fram tips och stöd för dig som är förtroendevald i Vision och för dig som är chef.

Förtroendevald: Diskriminering och aktiva åtgärder

Chef: Diskriminering

Så skapar vi en arbetsplats för alla

En arbetsgivares arbete för mångfald på arbetsplatsen kan ske på många områden. Här är tre exempel på hur chefer kan arbeta, som du kan lyfta i din roll som chef eller fackligt förtroendevald.

  • Rekrytera med kompetens i fokus. Mångfald är bra för kreativiteten på arbetsplatsen. Dessutom är mångfald en förutsättning för att klara av rekryterings­behovet för de flesta arbetsgivare. Därför måste rekryteringen göras med kompetens i fokus. Det kräver att de som håller i rekryterings­processen får rätt kompetensutveckling och stöd.
  • Skapa förutsättningar för ett närvarande ledarskap. Att chefer har tid och förutsättningar att vara närvarande för sina medarbetare är en framgångsfaktor för att leda mångfald. Tid är också en förutsättning för att kunna jobba främjande för friska, attraktiva och innovativa arbetsplatser.
  • Öka kompetensen i diskriminerings­lagstiftningen och aktiva åtgärder. Alla chefer måste få tillgång till kompetensutveckling, riktlinjer och stöd. Aktiva åtgärder är ett förebyggande och främjande arbete för att motverka diskriminering och främja lika rättigheter och möjligheter oavsett diskriminerings­grund. Genom att öka kompetensen ökar också möjligheterna att skapa en schystare arbetsplats som ser till att färre medarbetare och arbetssökande diskrimineras.

Jämställdhet

Kvinnor och män ska ha lika rättigheter och praktiska möjligheter till arbete, inflytande och utveckling i sitt yrke och på sin arbetsplats.

Jämställdhet

Ett samtal om diskriminering på arbetsplatsen

Vision deltar i ett avsnitt av Checkpoint, en podd om mångfald. Där tydliggör vi dina rättigheter som arbetstagare, arbetsgivarens ansvar och hur Vision kan stötta.

Lyssna på avsnittet (spotify.com)

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss