Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Inkomstförsäkring för chefer

Du som chef sitter ofta i en extra utsatt position. Därför är det extra skönt att veta att en förstklassig inkomstförsäkring ingår i ditt medlemskap i Vision chef.

Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på 80 procent av din lön före skatt i 180 dagar om du skulle bli av med jobbet. Försäkringen ger dig extra trygghet och gäller även om du säger upp dig själv.

Bra villkor

  • Försäkringen ger ersättning i upp till 160 ersättningsdagar. (jobbar du heltid motsavarar det cirka 7 månader).
  • En frivillig tilläggsförsäkring ger upp till 100 ytterligare ersättningsdagar.
  • Gäller inkomster upp till 100 000 kronor.
  • Gäller alla anställningar, även vikariat.
  • Du ska ha varit medlem i Vision och a-kassan i 12 månader för att få ut ersättning. 
  • Gäller även om du säger upp dig själv, ersättning betalas då ut efter a-kassans avstängning.
  • Om du byter från ett annat fackförbund till Vision kan du tillgodoräkna dig tiden som du haft i det andra fackförbundets inkomstförsäkring. 

Läs mer om inkomstförsäkringen hos försäkringsbolaget Bliwa.

Visions inkomstförsäkring (bliwa.se)

Räkna ut din ersättning och jämför med andra

Ansök om ersättnig

Om du blivit arbetslös måste du själv ansöka hos försäkringsbolaget Bliwa för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen.

Logga in hos Bliwa (bliwa.se)

Rådgivning med Chef Direkt

Kontakta våra rådgivare på Chef Direkt om allt som rör din roll och anställning som chef. Ring och få svar direkt mellan 9-17.

Din personliga ombudsman

När du behöver mer stöd eller representation finns din personliga ombudsman nära till hands i din region.

Din inkomst tryggad

Som medlem i Vision har du en riktigt bra inkomstföräkring som ger dig upp till 80 procent av din inkomst vid arbetslöshet. 

Bli medlem nu - 3 månader kostnadsfritt!

Bli medlem

Frågor & svar