Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Guide: Agilt arbetssätt

De flesta har hört talas om det agila arbetssättet, men det är få som vet vad det egentligen innebär att arbeta agilt. Agilt betyder lättrörligt och det är precis vad agila arbetssätt är. Här kan du läsa om fördelen med agila metoder, och hur du kommer igång med agila arbetssätt på din arbetsplats.

Vad är agilt arbetssätt?

Att arbeta agilt handlar mer om att skapa förutsättningar för dina medarbetare än att bestämma. Teamen styr processen, men jobbar mot ett gemensamt definierat slutmål med flera delmål på vägen. Med hjälp av konstant feedback och utvärdering självreglerar gruppen sitt arbetssätt.

Vad är fördelen med agila metoder?

I ett traditionellt ledarskap finns ofta en struktur med chefer, mellanchefer och medarbetare. Där bestämmer chefen vad som ska göras, på vilket sätt och hur det ska se ut – innan arbetet ens har börjat. Medarbetarna gör jobbet och mellancheferna kontrollerar och rapporterar till högsta chefen, allt väldigt noggrant kontrollerat.

Det här skapar omfattande dokumentationer, långa beslutskedjor, detaljerade kravspecifikationer och byråkratiserande metoder och processer. Och framför allt – det tar lång tid och det är inte särskilt effektivt.

I en organisation som arbetar utifrån agila metoder måste du vinna förtroendet hos dina medarbetare. Informationsövertag och formell makt räcker inte längre och som chef kan du inte detaljstyra. Du kommer att gå från att peta i sakfrågor och bestämma till att stötta och inspirera.

Kom igång med agila arbetssätt

Skapa ett team och ge dem förutsättningar

För att komma igång med agila arbetssätt behöver du börja med att skapa ett team. Utgå ifrån vad medarbetarna kan och vill göra. Bygg arbetet kring individer som är engagerade och motiverade.

Skapa sedan självorganiserade team med varierande kompetenser. Ge dem den miljö och det stöd de behöver, och framför allt – ge dem förtroende. Skapa en arbetsplats som underlättar spontanmöten och samarbeten.

Kom fram till ert mål

Bestäm sen tillsammans vad ni ska göra. Vad är slutmålet med det agila arbetssättet? Försök visualisera vad ni tillsammans vill uppnå. Gör gärna en skiss eller en prototyp.

Ta ett kliv tillbaka

Som agil ledare skapar du en ram för medarbetarna att förhålla sig till. Låt sedan teamet självständigt bestämma hur arbetet ska utföras. Din främsta arbetsuppgift blir att ge rätt förutsättningar och förväntningar. Våga ta ett kliv tillbaka och låt dina medarbetare fatta beslut i det agila arbetssättet. Prata i termer om oss och vi.

Försök inte att förutse vad som kommer att hända. Skapa i stället en organisation som har möjlighet att lösa de problem som uppkommer när de uppkommer.

Var transparent

Skapa en transparent miljö, kultur och en arbetsprocess där alla delar med sig av sina idéer och planer. Ha en transparent agenda och prioriteringar. Skapa öppna digitala och fysiska miljöer där alla kan se och följa vad som händer.

Med transparens följer också möjlighet för alla att engagera sig, ställa frågor och påverka. Det ger en förhöjd känsla av delaktighet. Sök feedback från kollegor och jobba i korta upprepade cykler med löpande utvärdering för att snabbt kunna ställa om och anpassa er efter nya förutsättningar.

Låt arbetssättet få fotfäste

För att ett agilt arbetssätt ska få fotfäste i din organisation gäller det att vara tydlig med att agilt arbetssätt ska prioriteras framför allt annat. Synliggör när medarbetare eller teamet jobbar utifrån det nya agila arbetssättet och ge dem beröm.

Men det behöver inte vara allt eller inget. Om det snabbrörliga inte fungerar för hela din verksamhet kan ett första steg vara att välja ut ett projekt eller en process och testa det agila arbetssättet där.

Agila arbetssätt ger resultat

När du bestämmer dig för att implementera ett agilt arbetssätt kommer det att leda till effektivare produktion, snabbare anpassning till nya metoder och mer motiverade medarbetare, som tidigt påverkar i utvecklingsprocessen.

  • Du kommer att framhäva individer och samspel framför metoder, processer och verktyg.
  • Ni kommer att ha användbara resultat i stället för omfattande dokumentation.
  • Din process transformeras från noggrann planering till snabb anpassning.

Ni blir helt enkelt lite mer lättrörliga!

Fler verktyg inom Agilt ledarskap

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss