Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Visions syn på partier som inte delar vår värdegrund

Vision är partipolitiskt obundna och vi agerar utifrån vår värdegrund. Det betyder att vi tydligt tar ställning mot partier som inte delar våra grundläggande värderingar. Det innebär bland annat att det inte är förenligt att vara förtroendevald i Vision och samtidigt vara förtroendevald i partier som inte delar vår värdegrund.

2014 beslutade Visions förbundsstyrelse att det inte är förenligt att vara förtroendevald i Vision samtidigt som man är förtroendevald i partier som inte delar vår värdegrund.

Vision har självklart inga åsikter om vilka politiska sympatier som våra medlemmar har. Däremot kan inte den som vill vara förtroendevald i Vision samtidigt vara förtroendevald eller aktiv i partier eller organisationer som har en värdegrund och politisk grundsyn som ställer grupper mot grupper i vårt samhälle.

Vision ställer aldrig upp på en ”vi och de”-tänk, inte heller att vi kategoriserar människor utifrån var de har sitt etniska ursprung någonstans. Vision tror på mångfald och att det ger oss en ännu bättre välfärd.

Vision organiserar många anställda inom välfärden och för oss är det självklart att arbetslivet ska vara fritt från diskriminering och intolerans. Vi arbetar för mångfald på flera sätt, till exempel genom satsningen En arbetsplats för alla. Det handlar helt enkelt om att vi intensifierar arbetet mot främlingsfientlighet, rasism, nazism och andra antidemokratiska yttringar – helt enligt vår värdegrund.

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar