Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Du får en faktura på medlemsavgiften varje månad. Om du är ansluten till Kivra kommer fakturan dit. Från den dagen ditt medlemskap börjar gälla kan du anmäla autogiro eller e-faktura via Mina sidor. Har du ett framtida medlemskap behöver du göra det via din internetbank i stället.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap. 

  • Tulpaner i olika färger.

Visions syn på partier som inte delar vår värdegrund

Vision är partipolitiskt obundna och vi agerar utifrån vår värdegrund. Det betyder att vi tydligt tar ställning mot partier som inte delar våra grundläggande värderingar. Det innebär bland annat att det inte är förenligt att vara förtroendevald i Vision och samtidigt vara förtroendevald i partier som inte delar vår värdegrund.

2014 beslutade Visions förbundsstyrelse att det inte är förenligt att vara förtroendevald i Vision samtidigt som man är förtroendevald i partier som inte delar vår värdegrund.

Vision har självklart inga åsikter om vilka politiska sympatier som våra medlemmar har. Däremot kan inte den som vill vara förtroendevald i Vision samtidigt vara förtroendevald eller aktiv i partier eller organisationer som har en värdegrund och politisk grundsyn som ställer grupper mot grupper i vårt samhälle.

Vision ställer aldrig upp på ett "vi och de"-tänk, inte heller att vi kategoriserar människor utifrån var de har sitt etniska ursprung någonstans. Vision tror på mångfald och att det ger oss en ännu bättre välfärd.

Vision organiserar många anställda inom välfärden och för oss är det självklart att arbetslivet ska vara fritt från diskriminering och intolerans. Vi arbetar för mångfald på flera sätt, till exempel genom satsningen En arbetsplats för alla. Det handlar helt enkelt om att vi intensifierar arbetet mot främlingsfientlighet, rasism, nazism och andra antidemokratiska yttringar – helt enligt vår värdegrund.

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss