Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Centrala valutskottets arbetssätt

Det är förbundsmötet som väljer förbundsstyrelse. För att underlätta det valet förbereder det Centrala Valutskottet valen. Valutskottet tar ansvar för processen och ska se till helheten. Valutskottet utgår från inkomna nomineringar, Valordningen och övriga beslut som förbundsmötet fattar och får bäring på hur en förbundsstyrelse ska byggas.

Valutskottet arbetar strategiskt och målinriktat. Därför arbetar ledamöterna inte bara under de år som förbundsstyrelsen ska väljas, utan är hela tiden aktiva i arbetet med att leta efter intressanta personer på olika möten i regionerna och centralt.

Valutskottet arbetar processinriktat, det vill säga:

 • Skapar kontaktytor med de förtroendevalda i områdena
 • Återkopplar på förmöten, regionala konferenser och i samordningsgruppen
 • Letar aktivt efter ledare på olika träffar
 • Efterlyser tips
 • Utvecklar kompetensprofilen

Precis som de lokala valutskotten ska det centrala valutskottet se till att valen går till som de ska, i enlighet med Visions stadgar och valordning. Centrala valutskottet ska också informera om hur man ska göra för att nominera och välja. Ledamöterna företräder alla medlemmar, och ska se till att de har medlemmarnas förtroende genom att berätta om sitt arbetssätt och be att få återkoppling.

 • Vi träffas kontinuerligt mellan valåren för att lära känna varandra och kunna fungera som ett team när det blir val.
 • Vi letar kontinuerligt efter intressanta personer på Visions olika mötesplatser, exempelvis på regionala möten och Ledare i Vision
 • Vi förankrar oss på förmöten, regionala träffar, avtalsforum, samordningsgrupper, vision.se
 • Vi tar fram en kompetensprofil 
 • Vi behöver egen utbildning för att vässa oss i arbetet
 • Följer kontinuerligt förbundsstyrelsens arbete

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar