Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

 • En kvinna pratar och räknar på fingrarna.

Centrala valutskottets arbetssätt

Centrala valutskottet förbereder valen till förbundsstyrelse, som väljs på förbundsmötet. Valutskottet tar ansvar för processen och ska se till helheten. Valutskottet utgår från inkomna nomineringar, valordningen och övriga beslut som förbundsmötet fattar och får bäring på hur en förbundsstyrelse ska byggas.

Centala valutskottet arbetar strategiskt och målinriktat. Därför arbetar ledamöterna inte bara under de år som förbundsstyrelsen ska väljas, utan är hela tiden aktiva i arbetet med att leta efter intressanta personer på olika möten i centerområdena och centralt.

Processinriktat arbetssätt

Valutskottet arbetar processinriktat, det vill säga

 • skapar kontaktytor med de förtroendevalda i områdena
 • återkopplar på förmöten, områdeskonferenser och i samordningsgruppen
 • letar aktivt efter ledare på olika träffar
 • efterlyser tips
 • utvecklar kompetensprofilen till förbundsstyrelsen.

Centrala valutskottet ska se till att valen går till som de ska, i enlighet med Visions stadgar och valordning. Valutskottet ska också informera om hur man ska göra för att nominera och välja.

Ledamöterna i valutskottet företräder alla medlemmar och ska se till att de har medlemmarnas förtroende genom att berätta om sitt arbetssätt och be att få återkoppling.

Så jobbar centrala valutskottet

 • Vi träffas kontinuerligt mellan valåren för att lära känna varandra och kunna fungera som ett team när det blir val.
 • Vi letar kontinuerligt efter intressanta personer på Visions olika mötesplatser, exempelvis på möten i Visions geografiska områden och Ledare i Vision.
 • Vi förankrar oss på förmöten, områdesträffar, avtalsforum, samordningsgrupper och vision.se.
 • Vi tar fram en kompetensprofil till förbundsstyrelsen.
 • Vi behöver egen utbildning för att vässa oss i arbetet.
 • Vi följer kontinuerligt förbundsstyrelsens arbete.

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss