Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Glad kvinna.

Lokala valutskott

Medlemmarna väljer vilka som ska leda Vision-avdelningen eller klubben. Det valet görs på årsmötet, och inför årsmötet har ett förslag tagits fram av avdelningens eller klubbens valutskott/valberedning.

I valutskottets/valberedningens uppgifter ingår att:

  • Se till att valet följer Visions stadgar och valordning, och förklara för medlemmarna hur de nominerar och väljer.

    Stadgar och valordning
  • Ta fram förslag till styrelse som ska väljas på årsmötet. Bäst är om det lokala valutskottet spanar efter lämpliga styrelseledamöter under hela mandatperioden.

    Mall för intervjuer (pdf)

Har du frågor om hur det lokala valutskottet/lokala valberedningen arbetar i din avdelning eller klubb? Välkommen att kontakta styrelsen.

Hitta din avdelning eller klubb

Utbildning för valutskott

Det finns en särskild utbildning för valutskott som du även kan gå som nätutbildning.

Hitta nästa utbildningstillfälle

Informationsblad om valutskott

A4-blad om Visions valutskott (pdf)