Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar. 

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Med hjälp av uppgifterna du lämnar betalas din medlemsavgift genom automatiskt avdrag på din lön varje månad. Om det inte går att dra avgiften får du ett inbetalningskort hemskickat med posten, eller till Kivra om du har en digital brevlåda. Du kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura.

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella uppgifter om dig. Du har möjlighet att själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen som du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

Om du betalar medlemsavgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien för dina personförsäkringar att dras på samma sätt.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

  • Leende kvinna med armarna i kors.

Lokala valutskott

Lokala valutskott har i uppgift att ta fram förslag till styrelse för Visions avdelningar och klubbar inför årsmötet, då den nya styrelsen väljs av medlemmarna.

Det är medlemmarna som väljer vilka som ska leda Visions avdelningar och klubbar. Det valet görs på avdelningens eller klubbens årsmötet.

Inför årsmötet tar avdelningens eller klubbens lokala valutskott och valberedning fram ett förslag på styrelse.

Så här fungerar Visions valutskott (pdf)

Lokala valutskottets uppgifter

Lokala valutskott och valberedning har följande uppgifter:

  • Se till att valet av styrelse följer Visions stadgar och valordning, och förklara för medlemmarna hur de nominerar och väljer.

    Visions stadgar
  • Ta fram förslag till styrelse som ska väljas på årsmötet. Det bästa är om det lokala valutskottet spanar efter lämpliga styrelseledamöter under hela mandatperioden.

    Valutskottets intervjufrågor (pdf)

Kontakta din lokala styrelse vid frågor

Har du frågor om hur det lokala valutskottet eller den lokala valberedningen arbetar i din avdelning eller klubb? Välkommen att kontakta styrelsen.

Hitta din avdelning eller klubb

Utbildning för valutskott

Det finns en särskild utbildning för valutskott som du även kan gå som nätutbildning.

Hitta nästa utbildningstillfälle

Kontakta oss

Är du osäker på om du kan vara medlem i Vision? Ta kontakt med Vision Direkt.

Kontakta Vision

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss