Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så klarar du ekonomin om du blir arbetslös

Mitt i vardagens bestyr kan det kännas avlägset att planera för eventuell arbetslöshet. Men att se över din situation och tänka igenom vad som händer om du blir av med jobbet – frivilligt eller ofrivilligt – kan göra stor skillnad för din plånbok.

Grunden är a-kassan

Som medlem i en a-kassa kan du få ekonomisk ersättning om du blir arbetslös. Den högsta månadsinkomst som kan ligga till grund för beräkningen av din ersättning är 33 000 kronor, max 1 200 kronor per dag före skatt.

– Den ersättningen gäller oavsett om du före arbetslösheten tjänat 33 000 kronor eller mer. A-kassans regelverk är lika för alla a-kassor, berättar Fredrik Breitholtz, kundansvarig på försäkringsbolaget Bliwa.

Om du inte är med i en a-kassa, eller inte har varit med tillräckligt länge, har du endast rätt till en grundersättning på max 510 kronor per dag före skatt. Att vara medlem i en a-kassa gör därför stor skillnad för din ekonomi om du blir av med jobbet.

– Det lönar sig att redan i början av arbetslivet planera för en eventuell arbetslöshet och inte ta tag i det först när du blivit varslad. Då kan det redan vara för sent, menar Fredrik.

En inkomstförsäkring kompletterar 

Ett sätt att trygga din vardag är att komplettera ditt medlemskap i a-kassan med en inkomstförsäkring. Den försäkrar skillnaden mellan a-kassans inkomsttak och upp till 80 procent av din normala månadsinkomst. Med en inkomstförsäkring kan du alltså få mer pengar i plånboken om du blir arbetslös.

– Det innebär att ju mer du tjänat över a-kassans inkomsttak på 33 000 kronor under de 12 senaste månaderna, desto större skillnad gör inkomstförsäkringen för dig, förklarar Fredrik.

I Visions medlemskap ingår en inkomstförsäkring i toppklass.

Visions inkomstförsäkring

Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på 80 procent av din lön före skatt i 180 dagar om du skulle bli av med jobbet. Försäkringen ger dig extra trygghet och gäller även om du säger upp dig själv.

Försäkringen täcker alla anställningsformer och gäller som sagt också om du säger upp dig själv, vilket är en ovanlig förmån. Om du vill gardera dig ytterligare kan du teckna en tilläggsförsäkring som kan ge dig ersättning i ytterligare 100 dagar.

Så blir du förberedd inför en eventuell arbetslöshet

  • Gå med i en a-kassa. Det är en grundförutsättning för att du ska få ta del av inkomstförsäkringen.
  • Se över om du har behov av en tilläggsförsäkring som försäkrar din inkomst under en längre period.
  • Räkna på vad du skulle få ut om du skulle bli arbetslös idag. På så vis ser du hur stor skillnad inkomstförsäkringen kan göra för din ekonomi. På försäkringsbolaget Bliwas webbplats kan du räkna ut vilken ersättning du kan få från Visions inkomstförsäkring.

Räkna ut din ersättning från inkomstförsäkringen (bliwa.se)

En trygghet i facket

En uppsägning, oavsett om den är frivillig eller inte, kan ge upphov till många frågor. Att vara med i facket kan vara ett stort stöd. Inte minst för att du ska vara säker på att allt kring en eventuell uppsägning går rätt till. Att en inkomstförsäkring i toppklass dessutom ingår i medlemskapet skapar en extra trygghet.

Ännu inte medlem i Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden?

Bli medlem idag – de tre första månaderna är kostnadsfria.

Medlemskap i Vision

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till Vision, inte till A-kassan Vision.

Så blir du medlem i a-kassan (akassanvision.se)

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar