Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

  • Två personer sitter vid ett bord och pratar.

Så klarar du ekonomin om du blir arbetslös

Mitt i vardagens bestyr kan det kännas avlägset att planera för eventuell arbetslöshet. Men att se över din situation och tänka igenom vad som händer om du blir av med jobbet – frivilligt eller ofrivilligt – kan göra stor skillnad för din plånbok.

Grunden är a-kassan

Som medlem i en a-kassa kan du få ekonomisk ersättning om du blir arbetslös. Den högsta månadsinkomst som kan ligga till grund för beräkningen av din ersättning är 33 000 kronor, max 1 200 kronor per dag före skatt.

– Den ersättningen gäller oavsett om du före arbetslösheten tjänat 3 000 kronor eller mer. A-kassans regelverk är lika för alla a-kassor, berättar Fredrik Breitholtz, kundansvarig på försäkringsbolaget Bliwa.

Om du inte är med i en a-kassa, eller inte har varit med tillräckligt länge, har du bara rätt till en grundersättning på max 510 kronor per dag före skatt. Att vara medlem i en a-kassa gör därför stor skillnad för din ekonomi om du blir av med jobbet.

– Det lönar sig att redan i början av arbetslivet planera för en eventuell arbetslöshet och inte ta tag i det först när du blivit varslad. Då kan det redan vara för sent, menar Fredrik.

En inkomstförsäkring kompletterar 

Ett sätt att trygga din vardag är att komplettera ditt medlemskap i a-kassan med en inkomstförsäkring. Den försäkrar skillnaden mellan a-kassans inkomsttak och upp till 80 procent av din normala månadsinkomst. Med en inkomstförsäkring kan du alltså få mer pengar i plånboken om du blir arbetslös.

– Det innebär att ju mer du tjänat över a-kassans inkomsttak på 33 000 kronor under de 12 senaste månaderna, desto större skillnad gör inkomstförsäkringen för dig, förklarar Fredrik.

I Visions medlemskap ingår en inkomstförsäkring i toppklass.

Visions inkomstförsäkring

Tillsammans med ersättningen från a-kassan kan du få en ersättning som är beräknad på 80 procent av din lön före skatt i 160 dagar om du skulle bli av med jobbet. Försäkringen ger dig extra trygghet och gäller även om du säger upp dig själv.

Försäkringen täcker alla anställningsformer och gäller som sagt också om du säger upp dig själv, vilket är en ovanlig förmån. Om du vill gardera dig ytterligare kan du teckna en tilläggsförsäkring som kan ge dig ersättning i ytterligare 100 dagar.

Så blir du förberedd inför en eventuell arbetslöshet

  • Gå med i en a-kassa. Det är en grundförutsättning för att du ska få ta del av inkomstförsäkringen.
  • Se över om du behöver en tilläggsförsäkring som försäkrar din inkomst under en längre period.
  • Räkna på vad du skulle få ut om du skulle bli arbetslös idag. På så vis ser du hur stor skillnad inkomstförsäkringen kan göra för din ekonomi. På försäkringsbolaget Bliwas webbplats kan du räkna ut vilken ersättning du kan få från Visions inkomstförsäkring.

Räkna ut din ersättning från inkomstförsäkringen (bliwa.se)

En trygghet i facket

En uppsägning kan ge upphov till många frågor, oavsett om den är frivillig eller inte. Att vara med i facket kan vara ett stort stöd. Inte minst för att du ska vara säker på att allt kring en eventuell uppsägning går rätt till. Att en inkomstförsäkring i toppklass dessutom ingår i medlemskapet skapar en extra trygghet.

Är du ännu inte medlem i Sveriges snabbast växande fackförbund för tjänstemän inom välfärden? Bli medlem idag – de tre första månaderna är kostnadsfria.

Bli medlem i Vision

  • 3 månader utan kostnad
  • Stöd och råd i oroliga tider
  • En vass inkomstförsäkring

Gå med även i a-kassan

Tänk på att medlemsanmälan bara gäller till fackförbundet Vision, inte till A-kassan Vision. För att gå med i a-kassan behöver du göra en separat medlemsanmälan.

Så blir du medlem i a-kassan (akassanvision.se)

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss