Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Mer om medlemskapet

Gå med i a-kassan

Mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

SMS:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar.

Visions stadgar 

Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Medlemskap i A-kassan

Kom ihåg att ansöka om medlemskap i A-kassan.

A-kassan Vision

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Pärmar i bokhylla.

Försäkringar när du byter fackförbund

Viktigt att veta om försäkringarna om du inte är fullt arbetsför eller inte uppfyller hälsokraven, när du byter fackförbund till Vision.

När du byter fackförbund till Vision

När du blir medlem i Vision ansluts du automatiskt till fyra olika försäkringar:

  • Livförsäkring
  • Sjukförsäkring
  • Trygghetskapitalförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring

Försäkringarna är kostnadsfria de första tre månaderna och du kan när som helst avanmäla dig från försäkringarna. Under dina tre första medlemsmånader kan du gå igenom ditt och din familjs försäkringsbehov. Du kan till exempel höja försäkringsbeloppen, teckna barnförsäkring eller försäkra en make, registrerad partner eller sambo. Väljer du att utöka försäkringsskyddet blir även dessa försäkringar kostnadsfria under den tid av de tre första månaderna som återstår. 

Om du inte säger upp försäkringarna inom två månader förlängs de automatiskt. När det gäller liv- och sjukförsäkringarna finns det hälsokrav för att omfattas av försäkringarna.

Om du inte uppfyller hälsokraven vid inträdet i Vision ska du kontakta försäkringsbolaget Skandia för att avanmäla dig.

Om du inte är fullt arbetsför när du byter

Från och med den 1 maj 2011 kan du som inte är fullt arbetsför och går med i Vision få en reducerad livförsäkring, med ett belopp upp till 100 000 kronor. För att få det begränsade skyddet kontaktar du Skandia. När du är fullt arbetsför igen kan du ansöka om ett fullt försäkringsskydd, med en hälsodeklaration.

Om du har en make eller sambo som också vill teckna försäkringarna som medförsäkrad krävs en hälsodeklaration.

Vanligtvis finns möjligheten att teckna en individuell fortsättningsförsäkring hos det försäkringsbolag där du sedan tidigare har dina gruppförsäkringar. Kostnaden är högre jämfört med om du är försäkrad via en gruppförsäkring, men du behåller då samma försäkringsskydd som du har sedan tidigare. Observera att du då har en individuell försäkring. Om förbättringar förhandlas fram av ditt gamla fackförbund gäller de inte för dig. 

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar