Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

Stäng ×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig som är tjänsteman inom kommun, region, kyrkan och bolag kopplat till välfärden.

Medlemskapet i Vision

Är Vision rätt för dig?

A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?

Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Härmed godkänner du villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att du är medveten om att dina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister. Vi behöver uppgifterna för att erbjuda dig medlemskap i enlighet med våra stadgar.

Läs om hur vi använder dina personuppgifter

Gå till Visions stadgar

Medlemsavgift

Medlemsavgiften baseras på din inkomst och du har själv ett ansvar för att Vision har aktuella inkomstuppgifter om dig.

Som ny medlem är de tre första månaderna gratis. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle.

Om du är under 30 år när du blir medlem betalar du i stället 100 kronor för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om du uppdaterat ditt studentmedlemskap till ett yrkesverksamt medlemskap betalar du också bara 100 kronor i medlemsavgift för hela första året. Därefter betalar du medlemsavgiften månadsvis. Erbjudandet kan bara nyttjas vid ett tillfälle och kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkringar

Dina uppgifter skickas till de försäkringsbolag Vision har avtal med.

Inkomstförsäkringen ingår i ditt medlemskap. Men du måste vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning från inkomstförsäkringen om du blir arbetslös. Glöm inte att söka medlemskap i a-kassan separat från ditt medlemskap i Vision.

Gå till A-kassan Visions webbplats

Du ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag Vision har avtal med. Detta förutsatt att du är bosatt och folkbokförd i Sverige. Tänk dock på att försäkringarna kan omfattas av exempelvis hälsokrav. Därför bör du noggrant läsa informationen du får hemskickad till dig när du har blivit medlem. Kontakta försäkringsbolaget om du inte uppfyller kraven för försäkringen.

För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver du själv kontakta det bolag som Vision hänvisar dig till.

Vision ingriper inte i händelser eller tvister som inträffade innan du lämnade in din ansökan om medlemskap.

 

 

Så påverkas dina försäkringar när du byter fackförbund

Ska du byta fackförbund till Vision? Då ansluts du automatiskt till några av våra försäkringar. Om du inte är fullt arbetsför eller uppfyller hälsokraven för försäkringarna finns några saker att tänka på.

När du byter fackförbund till Vision

När du blir medlem i Vision ansluts du automatiskt till fyra olika försäkringar:

  • livförsäkring
  • sjukförsäkring
  • trygghetskapitalförsäkring
  • olycksfallsförsäkring

Försäkringarna är gratis de första tre månaderna som ny medlem. Du kan avanmäla dig från försäkringarna när som helst.

Om du inte säger upp försäkringarna inom två månader förlängs de automatiskt.

Se över försäkringsbehovet 

Under de tre första månaderna kan du gå igenom försäkrings­behovet för dig och din familj. Du kan till exempel höja försäkrings­beloppen, teckna barnförsäkring eller försäkra en make, registrerad partner eller sambo. Väljer du att utöka försäkrings­skyddet blir även de försäkringarna kostnadsfria under den tid som återstår av dina tre första medlemsmånader.

Om du har en make, partner eller sambo som också vill teckna försäkringarna som medförsäkrad krävs en hälsodeklaration.

Hälsokrav för livförsäkring och sjukförsäkring

Livförsäkringen och sjukförsäkringen har vissa hälsokrav som du måste uppfylla för att omfattas av försäkringarna. Om du inte uppfyller hälsokraven när du går med i Vision ska du kontakta försäkringsbolaget Skandia för att avanmäla dig.

Visions försäkringar hos Skandia (skandia.se)

Om du inte är fullt arbetsför när du byter

Du som går med i Vision och inte är fullt arbetsför kan få en reducerad livförsäkring, med ett belopp upp till 100 000 kronor. Kontakta Skandia för att få en sådan försäkring. När du är fullt arbetsför igen kan du ansöka om ett fullt försäkringsskydd. Då behöver du fylla i en hälsodeklaration.

Vad händer med ditt gamla försäkringsskydd när du byter fackförbund?

När du byter från ditt gamla fackförbund omfattas du inte längre av det förbundets gruppförsäkringar.

Vill du ändå behålla det försäkringsskydd som du hade tidigare? Vanligtvis är det då möjligt att teckna en individuell fortsättnings­försäkring hos det försäkringsbolag där du hade dina gruppförsäkringar. Kostnaden är dock högre jämfört med om du är försäkrad via en gruppförsäkring.

Tänk på att du i så fall har en individuell försäkring. Om ditt gamla fackförbund förhandlar fram förbättringar i sina gruppförsäkringar gäller de inte för dig.

Personuppgifter

När du tar del av en förmån via en samarbetspartner till Vision ansvarar vår partner för att hantera dina personuppgifter. De ansvarar också för rabatten du får som medlem i Vision.

Så hanteras personuppgifter

Hur kan vi hjälpa dig?

Hitta svaret på din fråga

Frågor och svar

Ställ en fråga om ditt medlemskap

Starta chattbot

Kontakta oss istället

Kontakta oss